Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII. 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-12-30, 16:13   #146
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.

Udało mi się w kuchni schować przed małą więc podczytuję
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
(kurcze zapomniałam co do niej się daje, a muszę zakupy zrobić po drodze... kurczak, pekińska, kukurydza, cebulka, ogórek, ketchup, majonez-coś jeszcze?)
To wszystko

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
malej wychodza teraz dolne czworki juz prawie przebite wiec pewnie dlatego tak jeczy

mam tak samo ja to bym chciala isc do pracy najlepiej ale nie mam z kim malej zostawic a do zlobka mi sie nie oplaca bo zarobie grosze
juz postanowilam ze na wiosne biore sie za jazde autem

jak sie robi te placki z serka Danio? wystarczy wymieszac z maka i 1 jajkiem? bo nie pamietam dokladnie jak pisalyscie
to ma powody bidula

ja raz robiłam i mi nie wyszły

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
A kurczaki to bardzo prosto, a są pyszne.
Na noc nasalam i trochę olejem. Na drugi dzień pieprz, tymianek, cytryna w ósemkach ze skórką (tak na oko, ale umiarkowanie, bo jak za dużo się da to potem jest gorzkawe) i czosnek w łupinkach. I wsio Przykrywam naczynie folią aluminiową i do piekarnika na około 1,45-2 h w 160 st. Potem odkrywam i jeszcze podpiekam do zezłocenia w 200 st.
Czosneczek jest potem jak cukiereczki
jakie to musi być pyszne

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja robilam ja mamie na urodziny jakies 2 tyg. temu , nie robie jej czesto bo by mi zbrzydla
ja mam smaka na salatke co dzisiaj w pyt. na sniadanie robili
-salata lodowa
-pomidorki koktajlowe
-usmazone kawalki bekonu
-makaron penne albo swiderki
-sos miodowo-musztardowy na bazie oliwy

chyba bedzie dobra tylko ja posypalabym jeszcze startym parmezanem
moze zrobie na jutro
mnie się jeszcze nie przejadła.
Ten smażony bekon kusi

Amelia wstała głodna i opitoliła dwie miseczki obiadu, ja już nie nadążam za moim dzieckiem
I widzę już skutki przebywania małej z babcią Daje jej to co zabraniam, buntuje ją na mnie ( o jaka mama nie dobra) starszy dziadem i Amela już nie zabawi się sama nawet minuty bo zawsze pod ręką jest babcia Jak zwracam uwagę to nie ma efektów

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora