2010-12-30, 16:13
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Udało mi się w kuchni schować przed małą więc podczytuję 
Cytat:
Napisane przez angy
(kurcze zapomniałam co do niej się daje, a muszę zakupy zrobić po drodze... kurczak, pekińska, kukurydza, cebulka, ogórek, ketchup, majonez-coś jeszcze?  )
|
To wszystko 
Cytat:
Napisane przez czekoladka21
malej wychodza teraz dolne czworki juz prawie przebite wiec pewnie dlatego tak jeczy
mam tak samo  ja to bym chciala isc do pracy najlepiej ale nie mam z kim malej zostawic a do zlobka mi sie nie oplaca bo zarobie grosze
juz postanowilam ze na wiosne biore sie za jazde autem
jak sie robi te placki z serka Danio? wystarczy wymieszac z maka i 1 jajkiem? bo nie pamietam dokladnie jak pisalyscie
|
to ma powody bidula 

ja raz robiłam i mi nie wyszły 
Cytat:
Napisane przez angy
A kurczaki to bardzo prosto, a są pyszne.
Na noc nasalam i trochę olejem. Na drugi dzień pieprz, tymianek, cytryna w ósemkach ze skórką (tak na oko, ale umiarkowanie, bo jak za dużo się da to potem jest gorzkawe) i czosnek w łupinkach. I wsio  Przykrywam naczynie folią aluminiową i do piekarnika na około 1,45-2 h w 160 st. Potem odkrywam i jeszcze podpiekam do zezłocenia w 200 st.
Czosneczek jest potem jak cukiereczki 
|
jakie to musi być pyszne
Cytat:
Napisane przez czekoladka21
ja robilam ja mamie na urodziny jakies 2 tyg. temu , nie robie jej czesto bo by mi zbrzydla 
ja mam smaka na salatke co dzisiaj w pyt. na sniadanie robili
-salata lodowa
-pomidorki koktajlowe
-usmazone kawalki bekonu 
-makaron penne albo swiderki
-sos miodowo-musztardowy na bazie oliwy
chyba bedzie dobra tylko ja posypalabym jeszcze startym parmezanem
moze zrobie na jutro 
|
mnie się jeszcze nie przejadła.
Ten smażony bekon kusi 
Amelia wstała głodna i opitoliła dwie miseczki obiadu, ja już nie nadążam za moim dzieckiem 
I widzę już skutki przebywania małej z babcią Daje jej to co zabraniam, buntuje ją na mnie ( o jaka mama nie dobra) starszy dziadem i Amela już nie zabawi się sama nawet minuty bo zawsze pod ręką jest babcia Jak zwracam uwagę to nie ma efektów
|
|
|