Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Być konsultantką... Avon, Oriflame...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-01, 15:47   #90
Tysiak7
Wtajemniczenie

Dot.: Być konsultantką... Avon, Oriflame...

a ja z nudów wywlekam wątek
Ja dla odmiany jestem konsultantka i Oriflame i Avonu. Więc nie obrażając ani konsultantek Oriflame ani Avonu obiektywnie ocenić możliwosci w obu firmach.
W Oriflame jestem od ponad 3 lat kosmetyki są wyższej jakosci jest mniej reklamcji, zarobki nieco mniejsze i koszt kosmetyków porównywalny, chociaż można polenizowac niektóre kosmetyki konkurencji są droższe.
Z uwagi, iż szukałam nowych wrażeń od pół roku jestem konsultanką Avonu, tutaj niższe ceny, dlatego łatwiej sprzedać, jednak jakość niższa. Na uwagę zasługuje natomiast fakt szerszej oferty produktów, większy wybór. Gadżety oraz dodatki typu kosmetyczki, sztuczna biżuteria, dodatki są zdecydowanie lepszej jakość niż w Oriflame. To samo tyczy sie sposobu pakowania kosmetyków, wiekszośc zalaminowanych - nikt mnie nie posądzi że ktoś wcześniej korzytał z kosmetyku.
Co mnie łatwiej się sprzedaje?
Mnie - Oriflame ale to raczej z faktu, iż dłużej w nim siedzę i mam grono klientów, w Avon trudniej sie wbić bo jest bardziej powszechny.
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując