2011-01-03, 12:24
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
Napisane przez djerba
[/COLOR]
a jakie mięsko podajesz? indyka, kurczaka?
ja się tyle naczytałam o tych napakowanych hormonami kurczakach, że jedynie co gotuję to indyka..Ogólnie to wszystko gotuję sama, czasami jedynie podam jej ze słoiczka królika i cielęcinkę.
[/COLOR]
|
Ja daje mięso 2 razy w tygodniu i tak też moja cała rodzina je. Jemy 2 razy w tyg. mieso na obiad, 5 razy ryby na obiadi 2 razy dania jarskie na obiad.
Cały czas mam przeświadczenie, ze to mięso sklepowe, marketowe to niezbyt dobrej jakości jest. Kupuję drozsze i jemy je rzadziej. Młodemu daję ze słoiczka, moze to w słoiczkach jest lepsze (tak sobie tłumaczę)??
Innych słoikowych rzeczy nie daję - warzywa i owoce przygotowuję samodzielnie. W sumie młody je już większość owoców - łacznie z cytrusami - daję mu do łapki i je. W zimie to dostaje mandaryny, pomarancze, banany i jabłka. Z awzryw, wszystko co dostepne - lubi marchewkę, brokuły, kalarepę, seler, por, w sumie wszystko. Kroję to na małe akwałeczki sam sobie bierze. Syf jest potem niezły, ale coś za cos.
Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2011-01-03 o 12:27
|
|
|