Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój chomiczek - cz. 4 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-03, 14:06   #1175
MdM
in love with life

Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Też mam Boscha i mi czasem nie domywa, też mam naczynia suche po wyjęciu ze zmywarki ale ze śladami po wodzie a nie tak jak w reklamach pokazują, że nie wiadomo jak błyszczące. Tabletek też używamy w domu takich trzywarstwowych nabłyszczających i paskudne są bo się całe nierozpuszczają, więc chyba zmienimy je na żel do zmywarek. I nie tylko ja mam takie spostrzeżenia odnośnie zmywarek, bo wiele moich znajomych nie jest zadowolonych ze swoich. Ja nie mówię, że wszystkie naczynia mają zacieki, ale przy każdym myciu przynajmniej 2-3 szklanki są jakby "oszronione", czasem więcej.
Oczywiscie wierze w to, ze macie takie problemy, ale pierwsze o tym slysze. Zanim kupilismy z TZ swoja zmywarke mialam zmywarke w domu rodzinnym (tez Boscha nawiasem mowiac) i nigdy nie mialam takich problemow. Tabletki zawsze rozpuszczaja sie u nas w calosci, szklanki nigdy nie byly oszronione, a talerze lub garniki faktycznie od czasu do czasu nie nie domywaja, ale jak widze, ze mam zaschniete garnki sprzed 2 dni to po prostu wlaczam intensywniejszy program mycia, ktory radzi sobie bez problemu. Oczywiscie talerze bardzo ubrudzone trzeba przed wlozeniem do zmywarki przeplukac woda, zeby nie zapchac odplywu.

Jedyna wada zmywarki w moim przekonaniu jest to, ze nasza zmywarka (90cm) jak na 2 osoby jest za duza, poniewaz zanim ja zapelnimy, mija kilka dni i przy otwarciu zaczyna w niej smierdziec. Ale kupilam takie cos, co sie wiesza w srodku, pachnie cytrynowo i po prostu wlaczam zmywarke nie rzadziej niz raz na 4 dni. Dzieki temu w niej nie smierdzi.
Jednak mimo tego nie zaluje, ze kupilismy wieksza zmywarke, poniewaz jak ktos do nas przychodzi lub na kilka dni przyjezdza (a to sie czesto zdarza) to nie musze wlaczac zmywarki kilka razy.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
No u nas tez jest fulll
No ale są cztery osoby plus jeszcze pies i się zbiera
Ja moge tylko polecic zmywareczke Nie mam pojecia od czego zalezy to, ze jedna zmywarka dobrze myje, a inna nie. Nalezy sie wypytac kogos, kto sie na tym zna. Lepiej kupic drozsza, ktora bedzie lepsza niz oszczedzac i potem sie okaze, ze nie domywa naczyn (chociaz drozsze nie musi byc lepsze i dlatego przyda sie ktos, kto bedzie sie znal na rzeczy).
MdM jest offline Zgłoś do moderatora