|
Bardzo proszę o szybką pomoc:(
Witam. Przedstawię wam mój problem. Mam 16 lat i uczęszczam do klasy I Technikum. Do klasy chodzą dwie dziewczyny, które znęcają się nade mną, wyzywają, grożą, nasyłają i nastawiają całą klasę przeciwko mnie, a wszystko przez to że zdystansowałam z nimi kontakt gdyż źle wpływał na moja osobowość. Sprawę przekazałam pani wychowawczyni, rodzicom. Wychowawczyni przeprowadziła rozmowę z tymi dziewczynami, jedna z nich uspokoiła się ale ta druga nadal i dokucza, 2 tygodnie nie chodzę do szkoły strasznie się boję iść , jestem osobą o słabych nerwach, szybko się poddaję, gdyż podobną sytuację miałam w gimnazjum po prostu załamałam się. Nie wiem co mam robić wiem tylko jedno że do szkoły na pewno nie pójdę gdzie jest ta dziewczyna, płakać mi się chcę od tego wszystkiego.Rozwiązania dwa mam na myśli a mianowicie:
1) Przepisać się do Liceum Ogólnokształcącego w systemie zaocznym (w dziennej szkole nie widzę rozwiązania teraz młodzież szuka sobie ofiary a nową osobę nie zaakceptują)
2) Iść do poradni psychologicznej uważam że mój problem to "Fobia szkolna". Zamierzam załatwić sobie nauczanie indywidualne aby żyć normalnie bez stresu.
Bardzo proszę o podpowiedź z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam
|