Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Obrączki po latach...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-04, 11:53   #15
madziares25
Zadomowienie

Dot.: Obrączki po latach...

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
T'ai pamiętam zdjęcia obrączek, które wkleiłaś na naszym wątku ślubnym, były to półokrągłe na 5 mm z żółtego złota i trapezowate na 5 mm z żółtego.
Te typy obstawialismy z TŻ od samego początku.
Dodam, że u jakiego jubilera byśmy nie byli, to w większości doradzano nam jak najzwyklejsze...
Kolega w pracy ma półokragłe na 6 mm z diamentowaniem czyli wzorki z zewnątrz, a dodatkowo obraczki całe są matowione, wyglądają okropnie.
Jeżeli już mają być matowe to lepiej wygląda satynowanie.
Ale moim zdaniem błyszczące są najładniejsze.
Nie powiem, nie raz zastanawiałam się jakie kupimy, no bo może jednak z wzorkiem?
Na chwilę obecną jestem już zdecydowana na zakup, TŻ też, tylko nie wiem dlaczego, ale broni sie żeby iść i je kupićZaraz wrzucę zdjątka moich wymarzonych, co do których TŻ sie jednak przekonał:
T'ai zauważ różnicę dajmy na to między drugimi, co wkleiłam, a trzecimi.
Drugie to są typowe jak najbardziej klasyczne, ale w porównaniu z trzecimi, które niewiele się róznią moim zdaniem wypadają bladziej,ponieważ
Te drugie od lewej w porównianiu do trzecich mają mniej złota bo są cieńsze (nie chodzi mi o szerokość tylko o grubość), jak będziesz chciała je wypolerować, to będą musieli uważać, żeby jej po którymś razie nie naderwać.
Bo nie oszukujmy się, ale polerowanie obrączek sprawia,że po tej usłudze wracają do nas cieńsze, złoto podczas polerowania się wyciera
A i mam dobrą radę jak chcecie np. spolerować sobie pierścionek to wystarczy kilka razy przejechać polerką do paznokci- pierścionek jak nowy-ja tak robię, przed jakimś wyjściem ważniejszym wystarczy, by go na szybko odświeżyć
I te trzecie co wkleiłam to taki typ pośredni między tymi klasycznymi mocno zaokrąglonymi, a płaskimi- takie lekko zaokrąglone- moim skromnym zdaniem najpiękniejsze
T'ai przyjrzyj się dokładnie, nawet zrób fotki i zobaczysz.
A najatwiej iść do Yesa tam mają taką gablotkę i jest 9 obrączek przykładowych podzielonych na 5 mm, 4 mm i 3 mm:
i w każdej z tych szerokości są obrączki takie wzornikowe czyli płaskie, zaokrąglone i ten właśnie typ pośredni lekko zaokrąglony- wtedy bardzo dobrze widać róznicę
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując