Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jakie kupić? Któraś ma i poleci?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-04, 14:09   #3
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Dot.: Jakie kupić? Któraś ma i poleci?

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Ah no Leona to ja i bym chciała

Nie boisz się nowych diesli? Mi tyle nagadano, widzę jesteś młodym kierowcą, nowe diesle ponoć ich nie lubią... że turbiny się psują, a koszty naprawy kolosalne. Z tych które wymieniłaś to jeździłam Fiestą, ale 1,4 benzyna, nie lubiłam tego samochodu także nie polecam ale z drugiej strony TŻ ma firmową właśnie i bezawaryjna raczej.
Ja szukałam podobnie jak Ty, max 10lat, diesel, tylko do 10tys. Mogę Ci polecić VW Lupo bo taki właśnie kupiłam, 1.7 SDI więc stary typ diesla, nie do zajechania podobno fajny maluszek, wszędzie się wciśnie. Z tych o których czytałam to miał najlepsze opinie odnośnie bezawaryjności. Do 15 to jeszcze Citroena C2 bym poszukała szukałam gdy planowałam większą kwotę przeznaczyć, ale też jest ich mało i ciężko znależć w fajnym stanie. Fiaty bym olała, ale to moje prywatne zdanie bez argumentów hehe A może Seat Ibiza? tylko nie wiem czy w tej cenie znajdziesz.
ja mówię o tym pierwszym Leonie, a Ty?

u mnie w rodzinie same diesle (ale same vw i seaty i skody), wszyscy wychwalają, więc chyba nie przekonam się do benzyny.

Lupo mi się podoba, ale potrzebuję raczej coś większego, żeby spokojnie babcie/dziadka upchać do środka czy pojechać gdzieś na dłuższe wakacje
C2 też nie jest zły, ale.. no jednak wolę coś większego (choć zdaję sobie sprawę, że to podobnej wielkosci auto do fiesty, ale ona mi się bardzo podoba).
wujek miał dwie Ibizy kupione jako nowe i hmm.. ciągle odwiedzał serwis

właśnie odnośnie fiatów też mam takie zdanie (widząc rozklekotane Palia, Sieny itp), ale wygląd 3-drzwiowego Stilo kusii
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując