Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-04, 18:59   #4560
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ale Oliwka Ci tak haftnie wszystkim prawie co zjadła?? bo u nas tak jest...ale jakoś po misiowych jogurtach, mleku i kaszce jest spokój...zjadł spegetti z dużymi jak dla niego kluskami i też wsio było ok, a jak tylko marchewka albo nie daj boże ziemniak mu gdzieś podejdzie to haft w sekundzie...ja zawsze odczekuje tak około godziny i daję od nowa ale już wtedy coś innego.
Dziewczyny te od jajecznicy, czy wy ją później taką ściętą dajecie czy blenderem jeszcze ją miksujecie???matko ale osioł jestem, aż mi wstyd, że takie pytania zadaję
Wcześniej haftowała prawie po wszystkim. Ale my w tym temacie to do logopedy chodzimy i ona powiedziała że Oliwka po prostu w ten sposób próbuje zwrócić na siebie uwagę i wymóc abyśmy jej nie karmili. Więc poradziła abyśmy przestali na to zwracać uwagę i jak gdyby nic się nie stało na spokojnie karmić dalej. Na początku było doś trudno a teraz jest juz lepiej. Przestała wymiotować przy mleku czy deserku. Ale ma problemy z przełykaniem i przy grudkach się krztusi i wymiotuje. Tylko że ona wcale nie gryzie - to widać. Więc jak jakiś większy kawałek to wymiotuje. My podajemy jedzenie na boki aby wymusić na niej te ruchy zgniatające. Pani doktor sprawdzała i odruchy w buzi ma prawidłowe. Tylko że ona od początku jakoś za jedzeniem nie przepada. Ona prawie nie upomina się o jedzenie. Ale mamy ja karmić grudkami bo dziecko powinno jeść grudki już od 7 m-ca. Więc my ją karmimy a ona wymiotuje. Suszę teraz kabanosy i jak już je wysuszę na kamień spróbuję jej dać tak aby żuła ale ich nie ugryzła. Ja też już chciałabym dawać jej kanapeczki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora