Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - O nie! gładka w jednolitym kolorze skóra buźki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-04, 23:06   #6
BJean
Wtajemniczenie

Dot.: O nie! gładka w jednolitym kolorze skóra buźki

ja z kolei uważam, że peelingi są wręcz zbędne. Szczególnie jesli cera jest wrażliwa/naczynkowa oraz SZCZEGÓLNIE gdy na twarzy są krostki,trądzik!!! Wszystko będzie regularnie podrażniane, rozsiewane po całej twarzy a skóra regularnie peelingowana staje się cieńsza i delikatniejsza co uwrażliwia ją na czynniki zewnętrzne!

Uważam, że peeling twarzy powinien być czynnością rzadką.
Te reklamy coraz to nowszych peelingów, rady farmaceutów czy dermatologów nie są bezinteresowne

Moim zdaniem im mniej środków do twarzy tym lepiej!
W mojej pielęgnacji miejsce ma tylko jedna rzecz (zimą dwie), mianowicie:
- żel babydream. (+ zimą krem ochronny)
nie używam peelingów, podkładów, fluidów, cudownych kremów, maseczek (buahahahha). NIC.
Dla kolorytu i gładkości jem marchew, paprykę, ogolnie dbam o diete, biore tran, jem ryby, robię masaż twarzy podczas mycia.

mój makijaż ogranicza się do "łososiowego" różu (dla "zadbanego, świeżego looku"), tuszu do rzęs (czasami) oraz kremu nivea baby do ust.

Ostatnio przez jakiś czas chciałam się zabawić w "kobietę malującą się" i po 2 może 3 miesiącach używania podkładu miałam na twarzy zaskórniki, wągry, wszystko zapchane, podrażnione, czerwone(?!), suche.

Bez sensu jest nakładanie tych mazi na twarz jeśli wieczorem to zmywam i widzę w lustrze potwora xd

reasumując moje obserwacje:
- minimum kosmetyków i specyfików. absolutne niezbędne MINIMUM.
Kosmetyk do mycia bez Sodium Laureth Sulfate czy jak to tam sie poprawie
- dobre jedzonko, szczególnie marchewka zdrowa dieta
- dorzucam ruch na świeżym powietrzu bo to jest dobre na wszystko skóra ma żywy zdrowy odcień jest dobrze ukrwiona, krążenie powoduje jej dotlenienie i odpowiedni kolor. Delikatny MASAŻ, głaskanie, uciskanie skóry twarzy np. podczas mycia jej lub kremowania

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując