2011-01-06, 08:50
|
#2
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-11
Lokalizacja: Polska; stolica Dolnego Śląska.
Wiadomości: 1 892
|
Dot.: moja słabość do pizzy....
Cóż, ja pizzę jem co tydzień. Z tym, że robię ją sama i wiem, że jest niskokaloryczna.
Jak chcesz, to podam Ci składniki:
- gotowy 95-gramowy pszenny spód do pizzy produkcji "Piekarni Familijnej z doliny Baryczy"
- sporo keczupu na spód
- ząbek czosnku pokrojony w kosteczkę
- 2 odtłuszczone plastry sera (17%)
- szynka z indyka (jakieś 50g)
- pieczarki duszone (nie smażone! ponad 100g)
- na to wszystko zioła prowansalskie
na wierzch nie daję już keczupu, bo jest wystarczająco na spodzie. Zapiekam w piekarniku 10-15 minut z termoobiegiem. Taka pizza ma jakieś 470 kcal.
Mam nadzieję, że pomogłam . Smacznego!
PS
używam gotowego spodu od Piekarni Familijnej ponieważ jest bardzo wysoki (czyt. wyrośnięty; na połowę kciuka) i dość spory. Zwykle płaskie krążki takiej wielkości są bardzo płaskie i ważą więcej (np. 120g), co powoduje większą kaloryczność.
__________________
`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
|
|
|