Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Caps Lock- recenzje :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-02-01, 13:58   #52
Pomadka
Zakorzenienie

Re: Caps Lock- recenzje :(

Czy o to chodziło aby powyśmiewać, podrwić?

Powyśmiewać, podrwić?? Pisząc, zwłaszcza swojego ostatniego posta, chciałam tylko uzmysłowić, że warto zwracać uwagę na to ci i jak się pisze.
Nigdy nikomu nie narzucałam, ani stylu, ani ortografii. Chcesz człowieku to pisz "rurza" jesli tobie w ten sposób się lepiej żyję.
NIe przypominam sobie także, aby w swojej karierze internetowej wytykać komuś [bezpośrednio, wprost] błędy, choćby były najbardziej rażące. Ta dykusja jest pierwaszą tego typu w jakiej biorę udział.
Uważam, że czepianie się ortografii, to już ostatnia deska ratunku i chwytanie się brzytwy.
Brak argumentu = zbluzgać albo wytknąć błędy w pisowni.
Osobiście nie preferuje takiego argumentu w dyskusji!

Gdybym chciała się z kogoś nabijać,
zrobiłabym to w całkiem innym stylu, nie zostawiając suchej nitki na dziewczynach, które tak piszą!
Wtedy byłaby to zwykła ironia pomieszana, z bezczelnością i chamstwem itp.

Na szczęście taka poniewerka psychiczna innych, nie jest mi do niczego potrzebna!!!
Ja sama także walnę czasem błąd, literówę.
Nikt nie jest Alfa i Omegą do cholery.
W końcu na błędach sie uczymy Przynajmniej powinnysmy

Wszystkie podane słowa, które napisałam w inny sposób, służyły mi jako przykład, a nie drwina.

Przyswoić sobie warto, choćby naprostsze zasady pisowni, bo później dochodzi do anafalbetzmu wtórnego, przez takie durnoty wypisywane, np. w internecie. Patrz Forum - Onetu.

Oczywiście jest to każdego sprawa, ja w to nie ingeruję ABSOLUTNIE.
Pozdrawiam