2011-01-09, 13:06
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Napisane przez nena1984
Hej dziewczyny, trochę się czaiłam żeby u was napisać...ale ja też wychodzę za mąż niebawem... w zasadzie dopiero w 2012 roku. Na razie oprócz terminu (7.07.2012) mamy tylko salę zarezerwowaną w okolicach Zamościa. Dziewczyny powiedzcie jak to jest z wyborem kościoła, bo my z narzeczonym wymyśliliśmy sobie, że ślub musi się odbyć w jego parafii, po prostu mój kościół jest za duży i boję się że przy setce gości oni w nim zniknął, poza tym mój kościół znajduje się na osiedlu w okolicy dwóch pawilonów sklepowych...słabo trochę. Czy bez problemu można wziąć ślub w innej parafii, nie wiem czy to nie za wcześnie, żeby już do księdza iść?
|
To, czy za wcześnie, żeby zaklepać termin zależy tylko od parafii. My zaklepywaliśmy termin w mojej parafii ponad pół roku przed ślubem i nie było problemów, nasza data była całkowicie wolna, ale w niektórych parafiach zapisy na kolejny rok zaczynają na parę m-cy przez końcem poprzedniego roku, więc w tym przypadku na 2012 nie zapisaliby jeszcze. Ale nic nie szkodzi Wam przejść się do tej parafii i wszystkiego dowiedzieć, przynajmniej będziecie spokojni, że wiecie kiedy najwcześniej pójść i zaklepać termin i godzinę tak, żeby było dla Was jak najlepiej. Albo jak nie przejść się to zadzwonić do kancelarii parafialnej.
Cytat:
Napisane przez asioks
Co do zaproszeń, mam do Was pytanie - co prawda w trochę innym kontekście niż ich wykonanie- czy wręczacie zaproszenia swoim rodzicom?
|
Ja do wczoraj myślałam, że to oczywiste, że rodzice będą i nie musimy im wręczać zaproszeń, ale przy okazji rozmowy z moją mamą o zaproszeniach próbnych, które teraz robię powiedziała, że te pierwsze zaproszenia to mogą być dla nich bo najważniejsi goście, więc teraz wiem, że oczekują zaproszenia I zrobimy
|
|
|