Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-09, 13:39   #577
aleksandra77
Przyczajenie

Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy

mpx - ja też suszę włosy dyfuzorem i po 2-3 godzinach mam prawie proste przy cebulkach - a mam ich ostatnio coraz mniej, więc teoretycznie powinny kręcić się lepiej, ale tak nie jest
Mój sposób - na miesiąc po wyjściu od fryzjera starcza dyfuzor, natomiast potem myje włosy na noc, lekko podsuszam, a wilgotne upinam spinkami przy samych cebulkach, tak zeby pokreciły się od samego początku - wtedy od następnego ranka takie skręcenie utrzymuje się nawet 2 dni

Nie wspomniałam, włosy mam fajnie wycieniowane i średniej długości, podobnej do Twojej.

Myślę jednak o trochę drastycznej zmiane i uciachaniu loczków do długości mniej więcej do ucha - co o tym myślicie?
Jakie są teraz trendy dla kręconych włosów na 2011?

losek78 - prawde mówiąc nie polecałabym obcinania włosów na własną rękę, prawie całe życie włosy podcinała mi Mama, która z powodzeniem strzygła pół rodziny i znajomych , jednak nie układały się one w żaden sposób. 2 lata temu koleżanka poleciła mi fryzjera-stylistę i od tamtej pory regularnie go odwiedzam, bo moje loki po wyjściu z pod jego rąk są po prostu piękne!

Aaaa uzywam preparatu Curl Up Memory Spray, firmy L'Oreal.
aleksandra77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując