Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-10, 17:43   #151
anulka3999
Rozeznanie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Co do pokarmu - ja dziś w nocy znowu musiałam (a raczej TŻ musiał) NAN użyć. Mała co chwilę była karmiona i ciągle głodna. Ja nie wiem, co się dzieje. Do nas ma położna z wagą przyjechać w czwartek. Zobaczymy, czy wszystko ok. Powiedziała, że następne ważenie przy szczepieniu.

Mnie wszyscy pocieszają odnośnie tego badania słuchu. Ordynator noworodków powiedziała mi wprost, że sprzęt, którym dysponują jest wątpliwej jakości. No to po co robić takie badanie? Żeby rodziców stresować. Będę musiała 1,5h do Prokocimia jechać z dwumiesięcznym dzieckiem...

My łóżeczko złożyliśmy przed. Ok miesiąc. Staram się walczyć z zabobonami, ale moja mama i teściowa wychodzą z założenia - nie zaszkodzi, a po co ryzykować.
Wiesz co moja mama swojego czasu jak zauważyła ze moj Mały tak robił jak Twoje dziecko wprowadziła mi butelkę na noc po kąpaniu. i pomogło. Wtedy Mały miał jakies 4 tygodnie. Mój pokarm zrobił sie niewystarczający dla niego a jest małym żarłoczkiem Z biegiem czasu zaczęłam mu podawać w ciągu dnia jeszcze jedna butelkę i był bardziej wesoły i szczęśliwy. Poprostu najedzony. Teraz karmię go metodą mieszaną i bardzo i mi to odpowiada i jemu

Ja jadę na badanie słuchu też dośc daleko, jakąś 1 h odemne i wcale ten fakt mnie nie cieszy...

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej.

Byłyśmy na spacerku, Sara całą drogę spała a ja zmęczyłam się jakbym co najmniej maraton biegła....owszem szłam dosyć szybko co by sobie kondycję poprawić, ale normalnie zadyyychaa

Dziewczyny jak karmicie swoje Bąble? Jak tylko płaczą czy staracie się zorientować o co im chodzi?
Sara ma bardzo wyraźny odruch szukania i jak jest głodna to normalnie macha główką jak szalona
Zaczynam też rozpoznawać kiedy jest śpiąca a kiedy się zwyczajnie w świecie nudzi
Wczoraj od godz. 19 nie chciała spać. Obudziła się, zjadła i oczy wielkie jak cebule. Do północy z nią się bawiłam w kotka i myszkę Za to jak zasnęła to na 4,5 godziny.

A propo staników do karmienia. Możecie mi powiedzieć jak przy karmieniu zachowuje się taki stanik z usztywnianią miseczką? Bo zwykły to ładnie się odpina i można go normalnie odsunąć, a ten usztywniony? Nie przeszkadza po odpięciu?

Ach w Rossmannie są pieluszki "2" po 14,99 paczka bodajże 42 szt. Wychodzi coś koło 0,35 gr szt. Bardzo tanio a są fajnie bo na Małej już testowałam......ale to zabrzmiało......
MARIKA.S zazwyczaj staram się zorientować o co chdzi - czy chce jesc czy może pobawić się? Raczej odróżniam pory kiedy jest głodny.

Co do stanika to nie mam usztywnianego specjalnie do karmienia, nawet takiego nie widziałam W zwykłym usztywnianym bardzo źle się karmi. Przeszkadza i jest nieporęczny

Szkoda, że u mnie w małej mieścinie nie ma Rossmanna Kupowałam Malemu pieluszki z Pammpersa ale są drogawe i szukam innych. Jestem na etapie szukania...
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora