Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Stosowanie Diacnealu - refleksje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-10, 21:47   #2016
wiznatalka
Rozeznanie

Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeczytałam wątek i mam pytanie, bo często przewijał się tutaj motyw z używaniem driacnealu/triacnealu co 2 -3 dzien?W jakim celu jest to dokonywane?Po to by skora sie nie przyzwyczaila, po to by odpoczela czy po to zeby zniwelowac powstawanie ewnetualnych podraznien? Ja mialam podraznienia dosc solidne po drugim uzyciu triacnealu, zrobilam dwa dni przerwy, wowczas nawilzalam skore i podraznienie przeszlo. Ale tez czytalam,ze dla niektorych driacneal / triacneal dzilalal z opoznionym zaplonem, tzn. ze jeszcze moze wyskoczyc mi przesuszenie i podraznienie? UZywam go dopiero tydzien niecaly i w sumie zastanawiam sie czy powinnam robic przerwy miedzy stosowaniem, bo podraznienia juz nie mam. Wrecz przeciwnie - z kazdym uzyciem widze coraz korzystniejsze zmiany dla mojej cery.
Ja akurat stosuje triacneal codziennie, bo mnie nie podrażnia. Opóźniony zapłon też nie wystąpił, a to już prawie 2 msc..
Co skóra to inna reakcja, możesz spróbować aplikować t. częściej, a w razie podrażnienia znów zrobisz przerwe..

Z tego co ja zrozumiałam stosowanie diacnealu co 2/3 dzień miało na celu nie dopuszczenie do podrażnienia/przesuszenia.. Lub żeby włączyć dodatkowy kosmetyk do pielęgnacji (np acne-derm)

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie...
Stosuje Triacneal od kilkunastu dni i niestety strasznie mnie podraznil juz po dwoch uzyciach. Szorstka skora jak u krokodyla, krostki podskorne, czerowne plamki - typowa reakcja alergiczna.
Wczesniej uzywalam E Duo I E k LRP, czym doprowadzilam sobie skore do niemowlecej gladkosci Triacneal chcialam wlaczyl do profilaktyki przeciwzmarszkowej. I teraz pytanie: czy uzywanie Triacnealu 1- (gora) 2 raz tygodniowo wystarczy, zeby byl jakis efekt przeciwzmarszczkowy? Szkoda mi skory na codzienne uzywanie, bo wyglada na to, ze musze sie po nim leczyc
Wydaje mi się że triacneal jest za słaby żeby wystarczyło stosować go1 w tygodniu.. Może miałoby to sens dla podtrzymania efektów wcześniej przeprowadzonej kuracji..
Może spróbuj powoli go włączać do pielęgnacji - 2 razy w tyg, potem 3, były tu podawane schematy wypróbowane przez dziewczyny
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując