Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Matura 2011 - część IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-11, 18:25   #3090
wera921
Raczkowanie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Hej laski
daaaawno mnie nie było, można powiedzieć, że zrobiłam sobie mały odwyk od kompa. Jak większość z was na studniówce idę na gotowe niestety, milion razy wolałabym studniówkę w szkole, ale niestety nie ma warunków...
Cytat:
Napisane przez Zussska Pokaż wiadomość
Siemka!
Mimo iż jestem maturzystką 2012, planuję już co nieco na ten temat. Chciałabym zdawać fizykę, jednakże będę musiała sama się do niej przygotować. W związku z tym pytanie, zwłaszcza do osób, które zdają ten przedmiot: jakie vademecum/zbiór zadań/repetytorium polecacie, a które zdecydowanie odradzacie i dlaczego?
W jednym z Waszych wątków widziałam, że polecany jest Greg i Operon, może coś jeszcze?
A na jakim poziomie będziesz zdawać? Jeżeli rozszerzenie to ze zbiorów polecam ten z serii matura na 100%. Wszystkie zadania mają podane wyczerpujące odpowiedzi a nie tylko podany sam wynik. Zadania są raczej trudne, do rozszerzenia niektóre baardzo rozbudowane. Drugi zbiór, który mogę ci polecic to 'fizyka i astronomia zbiór zadań zakres rozszerzony', jak tytuł wskazuje zawiera tylko zadania na poziomie rozszerzonym. Repetytorium Grega wg. mnie jest dobre, natomiast to Operona w ogóle mi nie pod pasowało... Jeżeli chodzi o teorię to jak dla mnie genialna jest książka 'Podstawy Fizyki' D. Halliday'a, niby podręcznik akademicki, ale wszystko jest naprawdę świetnie wytłumaczone.
wera921 jest offline Zgłoś do moderatora