Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy mycie włosów codziennie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-11, 18:30   #117
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579
Dot.: Czy mycie włosów codziennie...

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
Niestety, ogólnie mam problem z tłustą cerą i tłustą skórą głowy, więc nie sądzę, aby dało się włosy przyzwyczaić. ;-)

Może moje włosy nawet nie są aż tak tłuste, że wymagają mycia. Po prostu wole mieć czyste włosy (jestem fryzjerką, więc to w moim zawodzie bardzo, bardzo ważne, klient patrzy na włosy) no ii komfort psychiczny, lepiej się czuję ze świezymi włosami.
Uważam że jeśli nie ma takiej potrzeby to lepiej nie myc włosów codziennie, wiadomo że po myciu są najładniejsze i przyjemnie pachną. Zatem jak często myc włosy?...odpowiedź jest prosta, wtedy kiedy istnieje taka potrzebagdy zauważymy pierwsze objawy przetłuszczenia. Jeśli komuś przetłuszczają się włosy w ciągu 6 godzin - konieczna jest wizyta u dermatologa.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Kiedyś oglądałam film dokumentalny (eksperyment dotyczący czystości) o angielskim podróżniku który przestał myc włosy ponieważ w podróży nie miał takiej możliwości. Najgorzej było po 2 tygodniach - włosy były tłuste i w fatalnym stanie, ale po 4 tygodniach proces zaczął się normalizowac i zarówno skóra głowy jaki i włosy wróciły do swojego poprzedniego stanu, a nawet były w lepszej kondycji, włosy były bardziej miękkie -...no ale to taka ciekawostka, ogólnie nie polecam

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:33
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując