2011-01-11, 18:30
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mycie włosów codziennie...
Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja
Niestety, ogólnie mam problem z tłustą cerą i tłustą skórą głowy, więc nie sądzę, aby dało się włosy przyzwyczaić. ;-)
Może moje włosy nawet nie są aż tak tłuste, że wymagają mycia. Po prostu wole mieć czyste włosy (jestem fryzjerką, więc to w moim zawodzie bardzo, bardzo ważne, klient patrzy na włosy) no ii komfort psychiczny, lepiej się czuję ze świezymi włosami.
|
Uważam że jeśli nie ma takiej potrzeby to lepiej nie myc włosów codziennie , wiadomo że po myciu są najładniejsze i przyjemnie pachną. Zatem jak często myc włosy?...odpowiedź jest prosta, wtedy kiedy istnieje taka potrzeba gdy zauważymy pierwsze objawy przetłuszczenia. Jeśli komuś przetłuszczają się włosy w ciągu 6 godzin - konieczna jest wizyta u dermatologa.
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------
Kiedyś oglądałam film dokumentalny (eksperyment dotyczący czystości) o angielskim podróżniku który przestał myc włosy ponieważ w podróży nie miał takiej możliwości. Najgorzej było po 2 tygodniach - włosy były tłuste i w fatalnym stanie, ale po 4 tygodniach proces zaczął się normalizowac i zarówno skóra głowy jaki i włosy wróciły do swojego poprzedniego stanu, a nawet były w lepszej kondycji, włosy były bardziej miękkie -...no ale to taka ciekawostka, ogólnie nie polecam
Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:33
|
|
|