2011-01-11, 18:41
|
|
Zadomowienie
|
Moja córeczka bardzo potrzebuje pomocy
Dziewczynka na zdjęciu to moja córeczka Oliwka Weśniuk.
Ma jedną z najcięższych wad serca - HLHS. Oliwka ma prawie 2 latka, a za sobą 5 bardzo ciężkich operacji. Prawie połowę życia spędziła w szpitalach, gł. w USD w Krakowie-Prokocimiu. Choć ma tylko pół serduszka przezwyciężyła wiele szpitalnych bakterii i infekcji, nawet świńską grypę.
Nie raz zaskoczyła lekarzy ogromną siłą i niebywałą chęcią życia. Po 7 miesiącach w krakowskim szpitalu, usłyszeliśmy od kardiochirurgów, że serduszko Oliwki jest w tak złym stanie, że nie kwalifikuje się ona do dalszego leczenia. Nie poddaliśmy się. Zwróciliśmy się do najlepszych poza granicami kraju.
Gdy inni nie dawali jej szans prof. Malec zakwalifikował Oliwkę do operacji w Monachium. Koszt takiej operacji to ponad 20 000 EURO. Dzięki ogromnej determinacji rodziny, przyjaciół i wielu wspaniałych ludzi udało nam się zebrać tę kwotę i Oliwka dostała kolejną szanse na życie.
Spędziliśmy w Klinice w Monachium 3 miesiące. Przeszła tam 2 operacje i cewnikowanie serca. Niemieccy lekarze byli pod wrażeniem, ile siły ma nasza Kruszynka.
Od powrotu z Monachium jesteśmy w domu. Nadrabiamy zaległości. Oliwka mimo tak ciężkiej wady, świetnie się rozwija. Jest bystra, ciekawa świata, zaczęła raczkować. Ma ciągle śmiejące się oczka. jest naszym szczęściem.
Niestety walka o życie Oliwki jeszcze się nie skończyła. Żeby żyć musi przejść jeszcze jedną operacja serca. Koszt to 20 100 EURO. Sami nie jesteśmy w stanie po raz kolejny zebrać tak ogromną kwotę. Dlatego z całego serca proszę Was o każdą, nawet najdrobniejsza pomoc.
Dla świata Oliwka jest dzieckiem jednym z wielu. Dla nas jest ona całym światem.
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
41 1240 1037 1111 0010 1321 9362
Tytułem: darowizna na pomoc i ochronę zdrowia Oliwia Wesniuk
Zapraszam na stronę Oliwki: www.serce-oliwki.pl
Czas edycji: 2011-01-11 o 18:54
|
|
|