Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sprzedaż decoupage w sklepie internetowym?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-11, 21:50   #2
Vicconiaa
Raczkowanie

Dot.: Sprzedaż decoupage w sklepie internetowym?

Cześć, wiesz mnie także marzy się sklepik, najlepiej stacjonarny u mnie w mieście. Z tymże z biżuterią i deku, ale na początek również myślałam o otworzeniu sklepu internetowego. Wydaje mi się jednak, że to ciężka sprawa. Decu w internecie jest mnóstwo, wiele pięknych prac, które wcale tak łatwo się nie sprzedają, mimo iż ceny wcale nie są wygórowane. Tak naprawdę jakby przeliczyć koszty produktów potrzebnych do wykonania np. szkatułki, doliczyć do tego czas swojej pracy jaki się poświęciło na wykonanie jednej szkatułki, to stwierdzam, że to się po prostu nie opłaca. No bo żeby zwróciły się koszty produktów i coś jeszcze na tym zarobić, to musiałabyś taką szkatułkę sprzedać najlepiej za 60zł zakładając, że koszt produktów i robocizna wyniosła 30zł. Spróbować zawsze możesz. Ja także chcę spróbować tylko, że mi już nie chodzi o jakiś super wysoki zarobek. Po prostu kocham to co robię i chcę to robić. Miło się robi na sercu, gdy ktoś docenia twoją pracę, gdy mu się to podoba, kupuje taki przedmiot i trzyma np. taką szkatułkę u siebie w domku na komodzie Co do galerii internetowych, to strasznie ciężko się do nich dostać. Próbowałam dostać się do kilku najbardziej znanych, ale bez rezultatów. Należę jedynie póki co do jednej tylko galerii, mało znanej. Mam wrażenie, że nikt tam nie zagląda ;( Jednak spróbować zawsze można, warto wysłać swoje zgłoszenie Często jednak jest tak, że galerie internetowe nie przyjmują kolejnej osoby, która robi podobne, choć nie identyczne prace, bo wiadomo, że tyle ile ludzi tworzy decu, to tyle rodzi się pomysłów. Tak samo jest z biżuterią. Trzeba by po prostu zacząć tworzyć coś, czego jeszcze nikt nie wymyślił, a bynajmniej nie jest to "coś" sprzedawane na naszym polskim rynku. Może spróbuj założyć własną stronę internetową, albo bloga i tam zacznij swoją przygodę z decu?!

Pozdrawiam serdecznie
Vicconiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując