Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny, co jecie na kolację???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-11, 22:13   #2
morphine88
Zadomowienie

Dot.: Dziewczyny, co jecie na kolację???

Nie napisałaś, czy jesteś na diecie i chcesz schudnąć .
Jeśli nie, to jedz to, na co masz ochotę. Ja zwykle jem kanapki (ze 3-4 kromki ), ale zdarzą mi się odstępy od tego od czasu do czasu, np. pierogi.
Jednak jeśli jesteś na diecie.. cóż, polecałabym białko. Masz nietolerancję białka czy nabiału? Bo wymieniłaś tylko produkty nabiałowe, a jeśli możesz jeść białko to może jakąś jajecznicę czy w ogóle jajka w jakiejkolwiek postaci? Albo pierś z kurczaka duszona/grillowana/gotowa na bukietem warzyw?
Jeśli jednak nie możesz też jeść białka (co byłoby nieco dziwne ), to chyba jedynym wyjściem jest węglowa kolacja 3 godziny przed snem. Na diecie można jeść kanapki i tym podobne produkty, ale 3-4h przed pójściem spać. Myślę, że takie rozwiązanie byłoby dobre, jeśli ostateczne. A żeby było lekkostrawne? To już musisz sobie sama dobrać dodatki . Jednak na noc staraj się unikać połączenia węglowodany+tłuszcze, bo przed snem może to utrudniać chudnięcie, nawet jeśli zjesz kolację te 3 godziny wcześniej.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

EDIT:
teraz doczytałam, że nie możesz jeść mięsa, czyli jednak nietolerancja białka.. cóż, to jest problem.. więc chyba pozostaje Ci jeść kanapki .
Jednak nie jedz z nimi tłuszczy ani cukrów (np. miód, dżemy), bo utrudnia to chudnięcie (to pierwsze ze względu na połączenie ww+tłuszcze, a to drugie z tego względu, że cukru na redukcji w drugiej połowie dnia nie jemy).
Oczywiście jeśli masz nietolerancję białka, to przez cały dzień żyjesz na węglowodanach, więc musisz gdzieś w tym jeść tłuszcze.. ogólnie nie powinno się jeść ich z węglami na redukcji, ale jak Ty nie masz wyboru, to może Ci to nie utrudni chudnięcia, ale na noc mimo to staraj się unikać tego połączenia. : )

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując