Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mieszkanie przed ślubem, i przed zaręczynami - czym to się może skończyć ???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-12, 08:04   #183
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mieszkanie przed ślubem, i przed zaręczynami - czym to się może skończyć ???

Cytat:
Napisane przez Madziek141 Pokaż wiadomość
A co myślicie o tym?
Jestem z facetem 6,5 roku, od 4 lat mieszkamy razem. Fakt faktem, że zaczęliśmy wszystko młodo ( teraz mamy on-25 ja-24).
Ostatnie dwa lata chciałam zaręczyn,a przynajmniej jakichś rozmów o ślubie, a tu nic....kilka razy powaznie z nim o tym rozmawiałam i dalej jest nic:/ mówi, że ja mu nie daje pewności.
W tym momencie mam ochotę się poprostu wyprowadzić i skończyć zabawę w dom.
Miał ktoś kiedyś podobną sytuację?
a co to w ogóle za wygłupy że tylko pan i władca ma prawo decydować o momencie w którym bierzecie ślub ? Dotyczy obojga więc rozmawiaj i naciskaj - przecież jeśli teraz nie weźmiecie ślubu to po trzydziestce już jest ogromne ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa albo różnymi schorzeniami serduszka a później fundacjo ratuj. Jeżeli on po 6,5 roku nie ma pewności że Ty to jego wybranka to po 7,5 też się nie skapnie. Musi się otrząsnąć z idylli robienia mu obiadków i co jeszcze we wspólnym domu. Masz gdzie się podziać ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując