2011-01-12, 10:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25
u mnie chlopaki zrobily glosowanie odnosnie imienia dla mlodego i wygral dominik2 . zostalam przeglosowana. moj syn jeszcze wpadl na pomysl ze ewentualnie jak nie dominik , to moze sie nazywac DANIO a za powod podal ze on bardzo lubi ten jogurt hahahah
|
Danio 
Cytat:
Napisane przez andziot
piękny opisik macierzyństwa
ale dopóki się tego nie poczuje to się nie zrozumie 
(i nie chodzi mi o wersję zapachową)
ja powiem Wam że kocham każda malutką rzecz która dotyczy Zosi, nawet tą najbardziej obleśną  ( i bez podtekstów proszę )
|
ja z tej milosci az wachalam ubranka Olusia i wiele razy ryczalam stojac nad lozeczkiem 
Cytat:
Napisane przez dorkabl
Mysle że u nas tez będzie Aleksander, Oluś...ale po emigracji mamy pewne zboczenie co do nazewnictwa...i jak mi ktos na dziecko Alex zawoła! To oczy wydrapie! 
|
Poniewaz my wlasnie na emigracji i powrotu nie planujemy, to nasz Olek jest przez X i licze sie z tym, ze w szkole bedzie Alexem, ale w domu to bedzie Olus i juz 
Imie dla drugiego dziecka tez musimy wybrac takie zeby tu nie bylo problemow ani z wymowa ani z pisownia, choc oczywiscie jestem przygotowana na ewentualne komentarze ze strony polskiej ze mi odbilo, ale moje dzieci nie sa Polakami, wiec polskich imion miec nie musza Tzn. Olek oczywiscie dla Polski jest Polakiem, ale poki co paszport ma tylko irlandzki.
No i witam wszystkie Mamusie, 3 strony znowu od rana Ktos powienien Wam ograniczyc dostep do kompow 
Musze wyjsc i spodziewam sie, ze jak wroce, to znowu bedzie co najmniej 5 stron
Eweska
ja pierwszy porod mialam przez CC i teraz zadano mi pytanie jak chce i powiem Ci, ze nie wiem CC juz znam, przeszlam cudownie, sprawnosc odzyskalam niemal natychmiast i nie musialam chodzic zgieta w pol, wiec nie boje sie nastepnego, a SN trudno przewidziec, jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote.
No nic, spadam 
|
|
|