Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - łóżko na antresoli dla 4-latki???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-12, 11:16   #6
kasiek@
Raczkowanie

Dot.: łóżko na antresoli dla 4-latki???

Cytat:
myślałam nad taką wersją która jest na ostatnim zdjęciu tej aukcji, żeby własnie były schodki a nie drabinka. Widziałam bardzo podobne w jusk tyle że wersje mniej dziecinną za 1999zł ale i tak bardzo podobne do tego zamku- chodzi mi o rozklad. Tez się obawiam ze może spaść więc wymyslilam że dorobię z takiej kolorowej siatki połączenie z sufitem. siatkę tez mozna kupic na allegro.
Dokładnie o tym samym myślałam- siatka. A chodziło mi o takie łóżko:
http://www.sweetdreambed.com/girlsgallery.htm
tylko że te wieżyczki będą normalnymi regałami na ktorych bedzie się wspierał tez materac, wtedy konstrukcja będzie solidniejsza niż tych łóżek z baby best. Na regał bedzie nałożona ta część ozdobna jak na 5 zdjęciu od góry no i pomiędzy regałami ozdobne wejście wyższe od części sypialnianej o jakieś 20 cm żeby dziecko nie wypadło. No ale mniejsza z tym takie rzeczy to raczej na forum meblarskim powinnam opisywać.
Ogólnie chodzi o to, że boję się tego nocnego budzenia. Ale tak szczerze mówiąc to nie pomożecie mi podjąć decyzji bo niestety to już należy do mnie. Miałam tylko nadzieję, że ktoś ma doświadczenie z taką antresolą ze schodami.
Cytat:
Pytanie ile dziecko bedzie chciało spac w takim zamku księżniczki ?
2-3 lata ?

Moim zdaniem lepiej kupić łóżko jak podała kasiagora23 ale klasyczne i je ozdobić w stylu zamku ,tak aby mozna te ozdoby zdemontować i zostanie klasyczne łózko "na pięterku"
Kierując się tą zasadą po co w ogóle robić dziecku pokoik z ozdobami. Najlepiej postawić zwykłe łóżko, szafę i biurko. Ale czego się nie robi, żeby nasze dziecko zrobiło wielkie oczy powiedziało WOW! i się ucieszyło. TeZ kombinuję tak żeby potem zrobić z tego coś takiego :

http://www.domosfera.pl/wnetrza/51,9...34383.html?i=7

...tzn pościagać wieżyczki ind pod łóżkiem zrobić szafę a na górę dać chromowaną barierkę i będzie nowocześnie i młodzieżowo.
kasiek@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując