2011-01-12, 12:35
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
Napisane przez majreg
Oleje min. i parafina jeśli nie całkowicie eliminują to co najmniej bardzo utrudniają przenikanie dobroczynnych substancji wgłąb. Sądzę więc, że kupowanie olejków hinduskich na bazie parafiny jest bezsensem. Można przecież kupić podobne oleje na bazie kokosa lub innego naturalnego oleju, który nie tylko nie utrudni działania ziół ale sam w sobie zadziała odżywczo.
Oleje min. są dodawane przez producentów, bo są tanimi wypełniaczami.
|
Hmm... ja długo unikałam parafiny, ale jednak po zmyciu oleju, który jest na jej bazie, mam bardzo gładkie i zdyscyplinowane włosy, tak więc jak nie mam czasu na oleje naturalne, to stosuję parafinę W końcu i tak wiele olejów nie wnika wgłąb włosa, nawet oliwa z oliwek pod tym względem sprawuje się dużo gorzej niż olej kokosowy. Rozumiem, jak ktoś woli w pełni naturalną pielęgnacją, ale jednak jak dla mnie olej mineralny nadaje się do włosów i widzę po nim pozytywne efekty. I tutaj sprawdzi się powiedzenie, iż każdemu pasuje co innego 
Cytat:
Napisane przez chmurka80
kurcze mam nadzieje że olejek sesa nie ma tej parafiny raczej nic takiego nie rzuciło mi sie w oczy jak przeglądałam składniki 
|
Sesa nie jest na bazie parafiny
|
|
|