Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-12, 13:29   #243
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

chyba zwariowalyscie! musialam skoczyc z mlody na wizyte kontrolna i nie wiem od czego zaczac czytanko pewnie cos tam mi umknelo, ale bede odpisywac na raty

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Skoro mocno kopała to mogło być za głośno. Sporo czytałam o tym puszczaniu muzyki i w sumie opinie są bardzo podzielone ale zawsze zwraca się uwagę na to by muzyka nie była za głośna, szczególnie kiedy przykłada się słuchawki do brzucha i że mocne kopniaki mogą świadczyć o tym, że się dzidzia boi/denerwuje a raczej ich brak wskazuje na to, że się przy muzyce uspokaja ale czy to tak rzeczywiście jest, to ja nie wiem

aga, zmieniamy na liście?

Ja bym baaaaaaaardzo chciała nawet mam listę prezentów na baby shower ale w sumie jeśli nikt z rodziny nie wyjdzie z inicjatywą to jest mi tak głupio, no bo co powiem, "hej przyjedźcie do mnie 15 lutego na baby shower, oto lista prezentów"
Ale gdyby któraś z sióstr albo kuzynek zaproponowała, że chce coś małej kupić to wtedy bym zagaiła coś o takim wspólnym spotkaniu, moja mama, teściowa, siostra, kuzynki, koleżanki. Chętnie bym wszystko w domu przygotowała

Jeśli lekarza to nie zaniepokoiło to Ty tym bardziej nie powinnaś się martwić. Gdyby coś było nie tak, na pewno by Wam powiedział a gdyby miał choćby podejrzenia, to wysłałby Cię na dodatkowe badania więc spokojnie Dzieci rosną nie równo i często jest tak, że a to nóżki wyprzedzają rączki, a to brzuszek za mały w stosunku do głowy i nie jest to oznaka wad a normalna fizjonomia

Wow super! Gdzie można to sprawdzić?
agnieszka gratuluję - bezdyskusyjne prowadzenie

Poważnie Będę rodzić w Łodzi w Salve Medica na Szparagowej. Jestem związana z ta kliniką i wiem jaka tam jest opieka, koleżanki tam rodziły i każda była b. zadowolona. Masz swoją salę z prysznicem, tv, piłkami i innymi udogodnieniami, dwie pielęgniarki wokół Ciebie biegają, menu do wyboru no i mają oddział neonatologii dziecka więc gdyby się coś z dzidzią działo (tfu tfu) to nie trzeba wieźć do innego szpitala tylko wszystko na miejscu, mają podpisaną umową z NFZ więc nie płaci się wtedy za dłuższy pobyt dziecka w szpitalu tylko z naszych składek idzie. Poród naturalny kosztuje 3500zł ( pod warunkiem, że jesteś ubezpieczona, bo cały poród więcej kosztuje ale część pokrywa NFZ) a cesarka 3900zł. Kupa kasy ale ja wiem, że będę się czuła tam bezpiecznie, że jeśli poproszę aby mi dziecka nie poiły glukozą i nie dokarmiały sztucznie to tak zrobią, że jeśli poproszę by mi dziecko do karmienia w środku nocy przyniosły to przyniosą i nie z grobową miną a z uśmiechem i w atmosferze życzliwości

To prawda bo aby być na bieżąco to nie można w domu sprzątać, gotować ani nic innego robić, o pracy to już nie wspomnę
moria, nie niezmieniamy ani na dominik 2 ani na danio

dziekuje ci bardzo ze poruszylas temat prywatnych porodow, nie slyszalam o tym szpitalu w lodzi. ja sie balam publicznego linczu za rodzenie prywatne. doczytalam twoja sprawe i ja cie popieram w tym co napisalas i sie zgadzam z toba. skrobne pod wieczor na priva

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
cześć i czołem

nadrobiłam was i idę jeść śniadanie. płatki, których mam nadzieję, że nie zwymiotuję jak ostatnio

ja położyłam głośniczek przy brzuchu, jak puszczałam płytę "music for the unborn child". muzyka klasyczna. ale może ze 3razy tylko kopnęło. także nie wiem, czy przeszkadzało maluszkowi, czy nie

no to DANIO niech zostaniehihi

i też proszę o dopisanie ilości przy wyprawce na 1stronie
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Aaaa, już widzę, trzeba się do poczekalni cofnąć Super opcja i znowu agnieszka prowadzi

Dziewczynki no takie rodzenie w prywatnym szpitalu jest drogie i mi też szkoda trochę pieniędzy ( pewnie wiele osób popuka się w głowę ) bo można za to na super wycieczkę wyjechać albo kupić wyczesany wózek i jeszcze na łóżeczko i materacyk starczy ale ja mam inną sytuacją, tak jak już pisałam jestem związana z tą kliniką i wdzięczna tamtejszym lekarzom. IV udało nam się za pierwszym podejściem a mogło się nie udać i kolejne 18tyś trzeba by przeznaczyć My już zbieraliśmy właśnie na drugą próbę bo wszystko szło "nie tak" podczas stymulacji, no ale udało się, mamy Igę więc wydamy to co odłożyliśmy na poród w Salve
jej moria, jestem pod wrazeniem
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

trochę się pokręciłam, ale jak zwykle jedna z pierwszych czynności, to forum

Agnieszko, Danio to bardzo ładne i oryginalne imię
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Danio

ja z tej milosci az wachalam ubranka Olusia i wiele razy ryczalam stojac nad lozeczkiem

Poniewaz my wlasnie na emigracji i powrotu nie planujemy, to nasz Olek jest przez X i licze sie z tym, ze w szkole bedzie Alexem, ale w domu to bedzie Olus i juz
Imie dla drugiego dziecka tez musimy wybrac takie zeby tu nie bylo problemow ani z wymowa ani z pisownia, choc oczywiscie jestem przygotowana na ewentualne komentarze ze strony polskiej ze mi odbilo, ale moje dzieci nie sa Polakami, wiec polskich imion miec nie musza Tzn. Olek oczywiscie dla Polski jest Polakiem, ale poki co paszport ma tylko irlandzki.

No i witam wszystkie Mamusie, 3 strony znowu od rana Ktos powienien Wam ograniczyc dostep do kompow
Musze wyjsc i spodziewam sie, ze jak wroce, to znowu bedzie co najmniej 5 stron

Eweska
ja pierwszy porod mialam przez CC i teraz zadano mi pytanie jak chce i powiem Ci, ze nie wiem CC juz znam, przeszlam cudownie, sprawnosc odzyskalam niemal natychmiast i nie musialam chodzic zgieta w pol, wiec nie boje sie nastepnego, a SN trudno przewidziec, jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote.

No nic, spadam
dziewczyny dziekuje bardzo za docenienie inwencji tworczej moje starszego syna, przekaze mu ze imie DANIO zrobilo furrore, a swoja droga moglabym dac na imie DANIEL wowczas faktycznie moglby byc skrot danio(mialabym w domu domi i danio) przemysle to

EVE nasz syn tez ma pisownie nie polska imienia, (nie bylo zamierzone) moj maz bardzo sie upiera na imienia miedzynarodowe, zeby bylo ok w kazdym jezyku zeby chlopakom bylo latwiej. dla mnie bez roznicy.

tez mialam cc przez ktora przebrnelam rewelacyjnie i niechce miec innego porodu

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Eve1603 no w Pl jest prawo krwi a nie ziemi tak jak w Uk także to ze mały nie ma dokumentu to tylko formalności

eweska jak będziesz wiedzieć to daj znać . Tak mnie z czystej babskiej ciekawości to interesuje hihi

jutro mam wizytę z rana i mam tyle pytań że chyba muszę je spisać bo zapomnę :/ Jak mu taka listę wyciągnę to chyba facet padnie ihihi

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Eve1603 za dużo się łosiu naczytałaś i nasłuchałaś,(" jak slysze o porodach kleszczowych, o vacuum i konsekwencjach, to nie bardzo mam ochote"- cytat) .tego już nie używają ...przynajmniej u nas...
W UK JEST PRAWO DZIEDZICZENIA PO KRWII NIE PO ZIEMI (PO ZIEMI ZOSTALO ZLIKWIDOWANE Z NAPLYWEM EMIGRACJI W LATACH 80-90-JESLI DOBRZE PAMIETAM)

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Jak weszlo to i wyjsc musi

W UK moze jest prawo ziemi, ale w Irlandii nadal krwi, z ta roznica, ze jezeli rodzice-obcokrajowcy spelniaja okreslone warunki, to dziecko otrzymuje obywatelstwo irlandzkie. O polskim wiem, jak bedzie chcial polski paszport, to sobie sam zrobi - ja nie widze sensu skoro i tak tu mieszkamy.
Nie naczytalam sie za duzo, bo nie czytam o porodach, moje kolezanki maja takie porody za soba... Nie wiem w takim razie jak wyciagaja dziecko, ktore utknelo w kanale ? Bo tu vaccum nadal jest, kleszcze bardzo rzadko, ale jak nie maja wyjscia to tez ich uzywaja, jak dziecko wejdzie w kanal a cos jest nie tak, to niestety na cc jest juz za pozno...

Matko, mialam isc
ZGADZAM SIE Z EVE, W UK TEZ JEST NADAL BARDZO POPULARNE KONCZENIE PORODOW KLESZCZOWO. 2 MOJE KOLEZANKI MIALY KTORE RODZILY I MIALY MALUCHY PO PONAD 4KG

IDE CZYTAC DALEJ
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora