Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Specjalista ds. kar i płac
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-12, 14:51   #10
Prisha
Rozeznanie

Dot.: kadry i płace

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałam o kursach organizowanych przez PUP dla pracujących. Orientujesz się może na jakiej zasadzie można dostać czy zgłosić się na taki kurs? Jeżeli chodzi o woj. mazowieckie to nie spotkałam się jeszcze z kursem kadry-płace finansowanym z UE dla osób pracujących, które maja np. wyższe wykształcenie i mniej niż 45 lat... Z reguły sa dla bezrobotnych, z co najwyżej średnim wykształceniem i w wieku + 45.
W moim PUPie były kursy językowe dla pracowników administracji publicznej. Zaś dla pracowników MŚP są regularnie realizowane programy unijne w ramach których są m.in. rożne szkolenia. W temacie tychże szkoleń nie orientuję się za bardzo gdyż mnie interesowały przeważnie te dla bezrobotnych, ale wiem, że były dla pracujących też językowe, prawo jazdy (kat. B, C, D i jeszcze jakaś), kursy na uzyskanie uprawnień związane z konkretną branżą (u mnie była budowlana i energetyczna)...
Musisz się dowiadywać w PUPie czy będą programy dla pracujących, także pracodawca może zgłosić zapotrzebowanie na zorganizowanie szkolenia dla jego pracowników.
Jeżeli chodzi konkretnie o kadry płace to już wyżej pisałam polecam stronę inwestycja w kadry tam są kursy z UE dla pracujących, kadry i płace też się pojawiają, aktualnie nie wiem jakie są, trzeba by zobaczyć. No i wszelkie organizacje działające na rzecz rozwoju przedsiębiorczości w danym regionie też mają kursy z UE dla pracujących. No i Akademia PARP miała kiedyś coś z kadrami. Teraz widziałam, że jest chyba prawo pracy - trzeba by zajrzeć .

Szukać szukać szukać Dziewuszki!

Prisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując