|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
Napisane przez mayaha
a może by Twój małz zaprosił rodziców na pare dni i mogliby Ci faktycznie pomóc 
(...)
---
a co do zasypiania, to Zuza nie potrzebuje pieluch, miśków ani nic innego za to muszą być moje włosy :/
mizia mnie i mizia, zreszta wogóle ona lubi strasznie kłaki, czesto staje za mna na kanapie i mnie czesze albo głaska i lubi tez jak ja czesze, wycisza ją to 
|
Ale Oni pracują, poza tym opiekują się Babcią, nie chcę Im dokładać 
Czyli nie możesz obciąć 
Cytat:
Napisane przez angy
Miramej kurczę ciężko coś poradzić... Szkoda, że jesteście tam zupełnie sami i nie ma Wam kto pomóc...
Rozumiem, że powrót do smoczka nie wchodzi w grę?
Z jednej strony szkoda, bo już ogromną pracę wykonaliście, z drugiej może Kubuś nie jest jeszcze gotowy? Sama nie wiem.
Na temat zasypiania się nie wypowiadam, bo my na razie smoczkowi, kładę Zosię w pokoju, wychodzę i po sprawie. Ale pewnie bym przy niej siedziała, gdyby strasznie biadoliła.

|

Myślałam o tym, ale wydaje mi się, że tylko namieszam Kubie w głowie (bo smoczek zepsuty przecież ) i przekażę Mu komunikat, że pomarudzi, popłacze, to i smoczek będzie. Już nie chodzi o to, że wykonaliśmy pracę, ale On może nie być nigdy gotowy, a z czasem Jego przywiązanie do smoczka będzie rosło. Wypowiedzcie się dziewczyny 
18 dni temu też miałam tak dobrze 
Cytat:
Napisane przez magi77

Rozumiem Cię, że nie chcesz zawracać głowę Teściom, może jednak spróbuj  A może jedź z Kubą do Nich na kilka dni?
Tak, jak napisłam wcześniej, sama nie mam złotego środka
Ukojenie (odstresowanie) przynosi mi dłubanina...
A może kup melatoninę, podobno nie uzależnia, a pomaga w zasypianiu.
Nie przepraszaj, bo niby za co?
W ostatnim nie pomogę, bo u nas ostatnio i ze smokiem jest tragedia 
|
Zaczęłam się zastanawiać nad wyjazdem do Nich, ale czy to będzie teraz dobre dla Kuby? Jak w domu nie może się odnaleźć? Poza tym, On nie jest do Nich przyzwyczajony, nie jeździmy tam często, to roboty z Kubą będzie tyle samo, albo więcej. Już sama nie wiem, mam mętlik 
Zerknę na tę melatoninę, jutro chcę iść do pediatry po skierowanie do alergologa, to wstąpię do apteki i zrobię rozeznanie 

Cytat:
Napisane przez Karolinak82
A może sama z Kubaskiem byś pojechała? Moze do Teściów? nie dałoby rady? np. w piątek, a w sobotę po pracy Mąż by dojechał i jeszcze by cała niedziela została  Pogadaj z Mężem, dobrze by Wam zrobila zmiana miejsca
A jak u Was teraz wygląda zasypianie?
Podobno spać uczymy się za młodu i zostaje do końca życia
ale Kuba prosi o smoczka? przypomniał mu się?

|
Rozważania na ten temat wyżej są 
Hmmm... Kuba, jak tylko mówię, że drzemka, kiwa, że nie. W łóżeczku gada, mamroce, szaleje, ja siedzę, ale On jakby nie umiał się przy mnie wyciszyć, więc wychodzę, a On zaczyna płakać i kiwać, że nie. Więc wracam i jak się uspokoi, to próbuję wyjść, ale On znowu płacze. - to powtarzamy kilka razy, bo znów zaczyna szaleć, jak przychodzę. Więc za którymś razem zostaję, aż zaśnie, siedzę na łóżku obok łóżeczka, Kuba nawet na mnie nie patrzy, ale kontrolnie zerka od czasu do czasu.
Tak, czasami jeszcze prosi, nie za każdym razem, ale ma pamięć, nie? 
Cytat:
Napisane przez aannuullaa
Miramej Nie wiem co doradzić, z własnego doświadczenia wiem,że takie niedosypianie w nocy jest najgorsze, wykańcza psychicznie i fizycznie...ja bym więc od szukania sposobu na to zaczęła, może któreś tabletki ci podpasują...
|

Cytat:
Napisane przez Karolinak82
Cały czas zapominam napisać...bardzo proszę o kciuki  ... moja Mama była dziś na mammografii...lekarz na badaniach kontrolnych coś wyczuł i musiała sprawdzić, wieczorem wyniki, bo u znajomej robiła
|

Cytat:
Napisane przez skierka1981
Karo nie to nie rodzina. ale gosciu malo starszy od nas. dogadujemy sie z nim bdb - przynajmniej tak mi sie wydawalo  i watpie zeby przez przypadek wlozyl do koperty nie 700 a 200... zrobil nie fair nie mowiac dlaczego
wrocilam z Amelka ze spaceru. cala droge powrotna plakala...gdzie plakala - wyła...nie wiem co jej bylo... teraz zasypia wymeczona krzyczeniem
|
skierko, on nie powiedział, ale Wy chyba powinniście to wyjaśnić, chyba jest jakiś kontakt z nim?
.
|