Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podzielcie się mamuśki wrażeniami z porodu :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-16, 20:14   #491
kasica123
Zakorzenienie

Dot.: Podzielcie się mamuśki wrażeniami z porodu :)

Cytat:
Napisane przez ewejaz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !!!!! Ja jestem po trzech porodach. Wszystkie siłami natury bez znieczulenia. Każdy był inny na swój sposób. Ale po pierwszym przynajmniej wiedziałam co mnie czeka. Pierwszy 12 h ciężko było, ale teraz wiem że też między innymi przez to że to był pierwszy poród i kompletnie nic nie wiedziałam, czego mam się jeszcze spodziewać. Starałam się grzecznie wykonywać polecenia położnej. Urodziłam zdrową córeczkę 9dni po terminie 10pkt. Drugi poród ten sam szpital. Już wiedziałam na czym stoję. Dostałam bóle w nocy 1 dzień przed terminem, więc pojechaliśmy do szpitala. Cały poród trwał łącznie z drogą do szpitala(miałam już bóle parte)ok 3 h. Urodziłam drugą córeczkę 10pkt. Trzeci poród był najgorszy Znowu było po terminie prawie 2 tyg. Pojechałam do szpitala żeby przyjąć się na oddział do prowokacji. Lekarz zbadał mnie oznajmił że nie ma rozwarcia. Powiedział że rozluźni szyjkę macicy i może się samo zacznie(bolało okropnie). Tak więc przyjęto mnie na odział i czekałam na prowokację. Jednak po paru godzinach dostałam od razu bóle parte(masakra jak bolało), jednak rozwarcie było za małe a dziecko się nie obniżyło, więc czekaliśmy aż dziecko się obniży. Oczywiście dostałam kroplówkę z oxy. Bóle były tak silne że już traciłam siły trwały od godz 16 a dzidzię urodziłam o 1-ej w nocy. Oczywiście znowu dziewczynka 10pkt. I tak jestem szczęśliwą mamą trzech wspaniałych córeczek, dla nich mogłabym znieść wszystko Mój mąż był przy dwóch pierwszych poradach i mi to bardzo pomogło. Przy trzecim go nie było bo był w domu z dwoma córeczkami. Trzymajcie się mamuśki. Później jest co wspominać:roz a:.
No o tym masażu to już słyszałam,że to jakaś rzeżnia jest chyba tutaj też ktoś opisywał
Twardziawka jesteś 3 razy bez znieczulenia-naturalnie...