Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-06, 02:07   #528
Skoczek32
Przyczajenie

GG do Skoczek32
Dot.: Kolczyk w języku...

HEY!
Mam kolczyk w języku od ok. roku.
-przekłucie niebolało wogóle
-złapanie szczypcami też niebolało, tak jak ktoś powyżej pisał
-niema żadnych komplikacjii
(wszystko wyżej napisane jest pod warunkiem że język zostal przekłuty w pożadnym studiu, a nie w domu lub np. u kosmetyczki. jeśli mieszkasz w warszawie moge Ci polecić studio na dereniowej www.dereniowa.pl <- przekłuli mi tam perfekcyjnie.. nigdzi indziej niespodkałam sie z taka perfekcja!) może być też studio yakuza lub 3x6 ale w Yakuzie podobno 1 facet czasami chrzani, a reszta ok, więcv niepolecam.. 3x6 osobiście niebyłam ale słyszałam dobre opinie)
- o żadnym ślinotoku inesłyszałam bzdura
wiem co mnie dręczyło, wiec moze Ci sie przyda :
- jedzenie niewchodzi do dziórki
- po wyjęciu kolczyka niewidać po dziórce śladu. (u niektórych można wyjjąć tylko na dzień, u innych na tydzień, a u innych nawed na kilka miesięcy żeby sie niezarosło, więc to zależy od osoby, u mnei to tydzień jest ok.)
-jeśli będziesz sie abła "czegoś" po pkrzekłuciu, najlepiej bombarduj to studio telefonami, i pytaniami pomogą Ci, albo idź do ekarza 1 kontaktu.
-aha, jak Ci zacznie takie "białe" przy dziórce sie robić oznacza to na 99% limfe i niema sie o co bać,
- język u niektórych puchnie, u innych nie
-niemożesz jarać, pić alkocholu, i mlecznych rzeczy przez kilka dni..
I BARDZO cIę PROSZE NIEZRóB SOBIE TEGO CO JA ZROBIłAM PO PRZEKłUCIU TEGO SAMEGO DNIA JAK MIU TROCHE NAPUCHł TO WZIEłAM ZACISNEłAM ZęBY LEKKO NA OPUCHLIźNIE ZA JęZYKIEM.. ODRUCH MIAłAM ZACIśNIECIE ZęBóW I SCHOWANIE JęZYKA.. CHYBA NIEMUSZE TłUMACZYć ZE TO TROCHGE BOLAłO :d MYśLAłAM ZE SOBIE JęZYK "ROZCIEłAM" NASZCZęśCIE NIC POWAżNEGO, TROCHE SOBIE NADERWAłąM, ALE TERAZ NIEWIDAć PO TYM śLADU! (to też śwaidczy o tym ze mnei specjalista przekłówał =])
a na zakończenie polecam lektórke ze strony www.wildcat.pl mi bardzo pomogła.
pozdrawiam, mam nadzieję ze pomogłam ;]

PS: teraz sobie chce zrobić 2 kolczyki surface na karku, aloo na szyjii pod uchem (na wysokości tentnicy) ale to już prywatnie u takiego gościa który podobno bardzo dobrze robi.. i 2x taniej (sam wygląda jak sito ) jak chcesz (ktoś) chce to moge dać namiar (gg:7890816)
Pozdrawaim, mam nadzieję ze pomogłam =]

aha, wcześneij widziałam co do wkłądania i wyjmowania, nic to nieboli, lepiej wkładać od dołu na począdku.. tak samo jak w uszach ja już doszłam do perfekcjii i wkładam go w pół sekundy =]
Skoczek32 jest offline Zgłoś do moderatora