2005-02-09, 19:58
|
|
Zakorzenienie
|
Re: wasze pierwsze kosmetyki :)
Byłam w 5 klasie podstawówki, na gwiazdkę od siostry w niebieskiej kosmetyczce (mam ją po dzień dzisiejszy) dostałam tonik do twarzy i krem ANKA, ale nie pamiętam jakiej firmy.Bardzo się zdzwiłam, bo nie miałam zielonego pojęcia do czego ten tonik służy, jedyne skojarzenie to, że toniki się przecież pije, ale to nie wyglądało jak napój . Siostra mi wyjaśniła i zaczęłam używać tych specyfików, ale z dużą dozą niufności na początku.Pamiętam ,ze mi dobrze służyły, potem je wycofano i zaczęłam kupowac już wspominaną serię "Seventeen 17", jednak potwornie śmierdziała, a od toniku oczy mi łzawiły. W 6 klasie od siory na urodziny dostałam mój pierwszy żel pod prysznic Fa light, z dezodorantów to pierwsze były Impulse, cytrusowy i waniliowy to były moje ulubione zapachy . Używałam też żelu Clearasil i Oxy, ale były srednie i poza tym wtedy bardzo drogie, bo sprzedawały je jedynie apteki, zancznie później pojawiły sie w marketech.Dezodoranty Rap też pamietam .
Moja pierwsza kolorówka to fluid Erisu (kupiony w 1 klasie L.O), puder w kamieniu Miss Sporty (wg. mnie był super), pierwszy tusz do rzęs to Oriflamu, moja siora wtedy go zamówiła i jej podbierałam, ale samodzielnie kupiony to był Pierre Rene w zielonym opakowaniu, wizażanki go wspominały.Pierwsze droższe kosmetyki kupiłam po 18stce, pamietam że był to podkład Isadora z pompką (niby do cery tłustej ale świeciłam się już po godzinie),tusz Bourgois oraz potrójne cienie do powiek tej firmy ale kupione już we Francji (tanio wychodziły), mam je zresztą po dzień dzisiejszy, nadal świetnie się trzymają.Potem poszło z górki jesli chodzi o kolorówkę i pielęgnację, przez prawie całe liceum używałam Clean&Clear i cera świetnie wygladała.Aha z moich pierwszych zapamiętanych szamponów to bardzo długo używałam szamponu Bambi oraz pokrzywowego Familijnego .
Pozdrawiam
Kamila
|
|