Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przepis na likwidację cellulitu kawą i folią ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-06, 16:55   #1
spilka
Raczkowanie

Cool

przepis na likwidację cellulitu kawą i folią ;)

Witam dziewczyny!

Nie wiem czy ten przepis juz się gdzies nie pojawiał, skorzystałam z wyszukiwarki i nie znalazłam takiego samego. Na innym wątku padło pytanie o zawijanie się w folię i oblepianie kawą. Jestem w posiadaniu takiej magicznej receptury którą nabyłam na allegro po okazyjnej cenie ( cóż kobita to ciekawskie stworzenie)

Podaje przepis, ja go jeszcze nie zastosowałam ale mam nadzieje ze bedziecie sie dobrze bawic a efekty będą

A tak przy okazji, publikacja kupiona na allegro to zebrane informacje ogólnie dostępne w internecie i gazetach, wiec praw autorskich sie nie dopatrzyłam

Mieszamy:
-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
-2 łyżeczki imbiru
-1–2 łyżeczek kakao
-2 łyżeczki cynamonu,
-Całość zalewamy 2 łyżeczkami spirytusu i 2 łyżeczkami oliwy,
W przypadku zbytniej gęstości możemy dodać wody.

Możesz zwiększyć porcje, w zależności od tego ile potrzebujesz preparatu.

Nakładając delikatnie masujemy ruchami okrężnymi Masaż ma trwać do 5 minut. Następnie ciało owijamy folią przezroczystą (około 2 warstwy) Zaczniesz odczuwać lekkie mrowienie, a następnie ciepło.

W momencie rozgrzania skóry zaczynają w nią wnikać kofeina oraz mikroelementy i witaminy zawarte w pozostałych składnikach. Rozpoczyna się drenaż wewnątrzkomórkowy w pierwszej i drugiej warstwie skóry powodujący stopniowe rozbicie grudek tłuszczu Po około 15-20 minutach odwijamy folię i zmywamy maskę letnią wodą. Następnie możemy ciało lekko natrzeć oliwką dla dzieci. Uczucie ciepła możemy odczuwać cały dzień – znaczy to że wszystko działa tak jak powinno.

Po osiągnięciu gładkiej skóry profilaktycznie należy codziennie wetrzeć papkę masując ruchami okrężnymi przez około 5 minut i spłukać letnia wodą.
Zabieg najlepiej powtarzać 2 razy w ciągu miesiąca.
spilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując