Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-19, 17:41   #3103
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

nadrabialam was poltorej godziny, wariactwo, normalnie az m sie plakac chce jak przychodze do domu i zagladam do was zmeczona po calym dniiu pracy a tutyle stron, a wiem,ze duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec, wiec staram sie czytac, a potem juz nie mam czasu na nic, poz atym bola mnie okrutnie plecy i nie mam jak siedziec przed kompem

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wlasnie wkleila kilka postow wyzej

kurcze nadrabiajcie
bo pozniej niepotrzebnie tyle postow sie produkuje a dziewczyny pisza swoje wypowiedzi na marne
troche sie zgadzam, choc jestem przykladem bardzo zapracowanej mamy, ktora w ciagu cnia rzadko ma okazje cokolwiek doczytac, a nei zawsze mam czas po poludniu, jutro np umowilma sie z kolezankami wiec pewnie juz totalnie wypadne z rytmu.
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Te Wasze porównania wagowe skłoniły mnie do stanięcia na wagę i ....

właśnie osiągnęłam wagę, jakiej jeszcze nigdy w życiu nie miałam

to oznacza oficjalnie +7 kg

żeby to uczcić pójdę chyba po to Kinder Bueno
ja tez jak stanelam na wadze i przekroczyla magiczn60tke zdebialam, ale juz mi przeszlo, i tak nic na to nie poradze, a juz 9 kilo do przodu, coz poczac.

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
kruczaa fajowa sukieneczka, te rękawki mnie urzekły teraz szukam jednak z krótszym, bo to marzec-kwiecień będzie no i z dekoldem luuubię dekoldy

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Faktycznie nic nie ma, a ja byłam pewna, że wszystkie aventy już sa bez. Ostatnio na wszyskich opakowaniach był napis BPA 0% chyba, nie pamiętam dokładnie.
jeju ale mnie wystraszylyscie z tym aventem bo ja kupilam 2 butelki aventu az polecialam sprawdzic z tego wszystkiego! na szczescie na moich jest napisane 0%BPA uffff
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No w końcu Was doczytałam, ufff
Witam moje mamuśki
Ja dziś trochę gorzej spałam, ale i tak 11 godzin pękło . Od rana znowu mnie kłuje w dole brzucha, chyba oszaleje, wzięłam nospę forte ale średnio pomogła - nie wiem od czego, wczoraj cały dzień grzecznie leżałam

Mary ja wczoraj właśnie na te zdjęcia w świetle dziennym patrzyłam i ja widzę ciemny róż - tak jak pisałam pewnie zalezy to od monitora
jeju jak ci zazdroszcze 11 godzin snu, nie pamietam kiedy tyle spalam
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że też wiele innych mam widzi zmiany na forum, no bo czemu kasia czy Siasiek, które wcześniej pisały po kilkadziesiąt (jeśli nie kilkaset ) postów dziennie, teraz odzywają się raczej sporadycznie, częściej podczytując. Ja też nie jestem aż taka płodna, czasem właśnie z myślą o tych mamach, które nie mogą lub nie chcą ślęczeć na forum 24h na dobę i nadrabiać
dokladnie mowisz o mnie
a ja chcialam wrocic do fotelika, u nas w testach wygrywa Pebble i przez to pewnie jest drozszy, teraz juz sama nie wiem czy kupic ten co ty czy Pebble, zbyt duzy wybor chyba na rynku po prostu
Cytat:
No jak tyle chętnych na listę to wklejam na forum

1. Octenisept + preparat w sprayu do dezynf. Pępka
2. Gaziki jałowe 5cmx5cm
3. Preparat na kolkę Infacol
4. Wiaderko do kąpania Tummy Tub
5. Termometr do kąpieli
6. Frida do nosa
7. Woreczki na zużyte pieluchy
8. Szczotka do włosów z miękkim włosiem – Canpol, TT
9. Cążki do paznokci
10. Sól fizjologiczna do noska Sterimar BabySterimar Baby
11. Podkłady do przewijania z Rossmana/z ceratą pod spodem
12. Podkład pod prześcieradło (np.Motherhood lub Ikea)
13. Pościel – 2komplety
14. Materac kokosowo-gryczany na allegro 44zł
15. Poduszka klin
16. Cienka bawełniana kołderka
17. Śpiworek do spania np. http://allegro.pl/spiworek-spiworki-z-haftami-od-mamo-tato-i1397017919.html#gallery
18. Otulaczek
19. Szampon/żel do mycia (nivea nutri sensitive 2 w 1)
20. Emolium emulsja do kąpieli na początek, na zmianę z Niveą
21. Maść do pupy: bepanthen (na odparzenie, szkoda na co dzień), alantan plus (zielony na co dzień ( nie zawiera parabenów), niebieski na odparzenia), linomag maść (na suchą skórę), sudocrem (odparzenia ale wysusza więc doraźnie), maltan (na sutki)
22. chusteczki mokre (schlecker/ rossmann/ nivea)
23. Osłonki na piersi silikonowe avent ( do karmienia w razie co) babyone S
24. Osłonki hydrożelowe epo fem (gojące na cyce- położna polecała bardzo)
25. Maść sutkowa rossmann babydream lub Pure Lan
26. Butelka Avent i Tommee Tippee 150ml
27. Butelka medela calma – przy dokarmianiu ( pierś+butelka)
28. Podgrzewacz do butelek i słoiczków Tommee Tippee – 100zł
29. Laktator ręcznt Tommee Tippee – 75zł
30. Pieluchy flanelowe – 1szt.
31. Płatki kosmetyczne do pupy – 10 paczek
32. Termometr douszny – 110 zł
33. Żel poporodowy Mustela – 50zł
34. Sterylizator TT w zależności od potrzeby do mikrofali lub na 1 butelkę
35. Termoopakowanie TT
36. Leżaczek: http://www.meggi.pl/produkt-185.html
37. Okrycie kąpielowe lub duże, miękki ręcznik ( TKmax)
38. Mustela Soothing Comfort Balm – ułatwiacz zasypiania
Cytat:
I jeszcze lista rzeczy, które należy wziąć do szpitala:

1. Bepanten na sutki
2. Ciuszki na maluszka
3. Pieluchy pampers
4. Pieluchy tetrowe 10szt.
5. Chusteczki nawilżające – 2 paczki
6. Nakładki na sutki
7. Woda do picia
8. Duże podpaski
9. Sterimar do noska
10. Rożek dla dziecka miękki
11. Poduszka
12. Smoczek
13. Mleko Bebilon

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Lista jest moja osobista więc możecie skorzystać z czego chcecie, ja wiem, że większość z Was kupuje np. wanienkę a nie wiadro Na zielono zaznaczam sobie to co już kupiłam.

A co do listy szpitalnej, to jest taka ogólna, czytając różne fora wpisywałam to to, to tamto ale nie w każdym szpitalu wymagają tych samych rzeczy więc też trzeba pod siebie dopasować.
Nagminnie pojawiające się zalecenie odnośnie, jak to pisze Mango "must have'ów" do szpitala to WODA

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Moria jestes niezastapiona, listy sa genialne, ale powiem ci ze az dostalam bolu zoladka jak patrze na nie, bo nie mam pojecia o polowie tych rzeczy, czuje sie mega niezorganizowana i nie wiem jak sobie dam rade, doslownie zalamka
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Siasiek zgadzam się.

najważniejsze zdrowe dzidzi i nic więcej

a z forum nie wyrzucicie mnie bo kosmicznie sobie cenię Wasze rady, wskazówki - Twoje listy .

może mam gorszy dzień i jakby to powiedział osiołek ze Shreka:
Niech mnie ktoś przytuliiiiii .

A tak na marginesie - ide dzisiaj na badanie serca - echo więc proszę o Wasze kciuki .

aha - u mnie w klinice jest taka lista na recepcji - muszę sprawdzić czy mam ją w domu, jak będzie to dorzucę co oni tam dodali.
ja tez przytulam nikt cie nie wyrzuci, zartujesz sobie?
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
hello !

dużo dziś piszecie

wózki - najważniejsze zeby każdy kupił taki jaki mu odpowiada i na jaki go stać, może i są idealne, ale trzeba też brać pod uwagę cenę bo czy jest sens wydać wszystkie oszczędności to nie wiem
aktywność ja sobie myślę że i tak zostanie nas garstka najwyrtwalszych mamusiek i część podczytujących, ja chcialabym dużo wiecej pisac, ale praca mi nie pozwala, później będziemy miały jeszcze mniej czasu jak juz dzidzia bedzie na świecie, wtedy się okaże kto tak naprawdę jest uzależniony od wizażu

mój gin się rozchorował !!!!!!!!!!!!
nici z wizyty w tym tygodniu
muszę się jeszcze pomartwić z tydzień

odezwę sie wieczorkiem
jak Zosia zaśnie
papa

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

mamaoptymistka masz imie wybrane dla synka ???
ja poprzednio miałam akrobatkę obedna mnie jakoś jeszcze oszczędza
podpisuje sie pod twoja wypowiedzia
fajnie ze dzidzia cie oszczedza, moja dzisiaj kopie jak szalona.

mama dzwoni na skypie, napisze pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora