2011-01-20, 11:45
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Cytat:
Napisane przez sine.ira
W ogóle ten argument o emeryturze kładzie mnie na łopatki. Takiej demagogii to już po prostu trzeba się zacząć bać chyba.
I jeszcze powoływanie się na jakieś żenujące kampanie zachęcające ludzi do rozmnażania się propagowane przez państwo, które rodzinę ma centralnie w doopie i jawnie pokazuje, że potrzeba mu nowych zastępów mięcha żeby zapierdzielało w tym chorym systemie emerytalnym, bo nikt w systemie chyba problemu nie widzi  Nie ma to jak szukanie prostych rozwiązań. I to w kraju, w którym ludzie chcą mieć dzieci, a spadek liczby urodzeń bierze sie w głównej mierze z sytuacji ekonomicznej, a nie z wygody czy nieporadności. Żanada do sześcianu.
|
Zgadzam się z tym 
Cytat:
Napisane przez Natalyah
Dobrze powiedziane. Dodałabym jeszcze bardzo ważny dla mnie argument: nie chciałabym nigdy przeżywać ciąży (wymiotów, bólu, siedzenia w domu z powodu braku siły na cokolwiek, braku możności zawiązania sobie nawet sznurówek w zaawansowanej ciąży) i porodu, być skazana na łaskę i niełaskę lekarzy i położnych w szpitalu, być odarta z godności podczas porodu (nacinanie, stażyści zaglądający w moje krocze, wypróżnienie się przy wszystkich podczas wysiłku itp.), nie mieć kontroli nad swoim ciałem z powodu bólu i tego co się z nim dzieje podczas porodu, a czego nie jestem w stanie powstrzymać ani nic  to dla mnie najstraszniejsze. Poród jawi mi się jak jakaś kara - za jakie grzechy musimy przez to przechodzić jeśli chcemy mieć dzieci?! Dlatego też nie chcę.
|
I z tym też
|
|
|