2011-01-23, 10:08
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
Napisane przez anka.d
zajrzyj
zgadzam sie z kocurzyca - oleje tak, z odzywkami bym uwazala, ale nie znam sie jaakos specjalnie. co do wewnetrznych suplementow, to juz radzilabym zasiegnac opinii lekarza, bo nawet jesli cos nie zaszkodzi, to trzeba poznac proporcje dla dzieci (bo jak my pijemy 2 herbatki pokrzywowe dziennie, to moze dziecku wystarczy pol szklanki?)
a co do odzywek dla małej - ja bym poleciła lnianego gluta  mozna go stosowac i ds i bs. pieknie nawilza, a sama natura - na pewno nie zaszkodzi. (2 lyzki siemienia lnianego gotować w szklance wody przez 15 minut i zostawic do ostygniecia, trzymac koniecznie w lodowce, bo szybko sie psuje. proporcje mozna zmieniac, z jednego siemienia wychodzi bardziej gesty żel, z innego rzadszy. kreconowlose uzywaja go z powodzeniem do stylizacji lokow (bs), a jako maska tez sprawdza sie swietnie  )
|
Naolejowałam wczoraj córci włoski, zaplotłam warkocz i poszła spać. Przygotowałam napar z pokrzywy i po umyciu spłuczę nim małej włoski. Muszę też spróbować z siemieniem. Parę dni temu lekarz zalecił podawać małej witaminy Cebion Multi, ale jakoś nie mam przekonania.
Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki.
|
|
|