Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - odchudzanie- najlepsze metody bez efektu jojo ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-23, 10:23   #5
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: odchudzanie- najlepsze metody bez efektu jojo ;)

Cytat:
Napisane przez xxxkasiuxxx Pokaż wiadomość
Hej
zakładam ten wątek bo niestety nie mogę znaleźć sobie diety dzięki której stracę kilogramy i bez efektu jojo ;P...
czytałam już dużo wątków na tej stronie. niektórzy mówią że dieta kapuściana, inni że dieta dukana lecz ja czytałam ze po kapuścianej występuje efekt jojo a do diety dukana, że jak zaczniesz to musisz większość reguł diety stosować do końca życia... znaczy chodzi mi o wgl jedzenie ...
ja niestety chce zrzucić 15-20 kg więc to dużo jak na mnie.
proszę pomóżcie ;*!
Niestety po każdej diecie kg szybko wrócą, jeśli wróci się do jedzenia tego, co spowodowało te kg... więc albo mniej jeść do końca życia, albo odpuścić słodycze, fast foody i stale monitorować wagę. no cóż przy każdej diecie metabolizm spada i po jej zakończeniu organizm chce odzyskać stracone kg. Więc niestety nie ma diety idealnej bez jojo, a jeśli ktoś tak mówi, to lepiej nie wierz w to to po prostu natura człowieka. jedynym sposobem, żeby jeść co się chce i nie tyć to mieć bilans kaloryczny - jesz tyle ile spalasz w ciągu dnia. i ot, to cały sekret. gdy zjadasz więcej - tyjesz, gdy mniej - chudniesz. a podczas i po diecie organizm spala jak najmniej kcal, bo boi się że znowu go "zdietujemy"
ja osobiście jestem na Dukanie, bo jedzenie samych protein jeden dzień w tygodniu do końca życia to niezbyt wygórowana cena za szczupłą sylwetkę bez jojo choć i tak myślę, że nie będę mogła sobie tak pofolgować jak przez ostatnie 2 lata, przez które przytyłam 15kg bo gdybym tak robiła, to znowu bym sobie wyhodowała 15 kg tłuszczyku w 2 lata.