2006-08-08, 10:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zaczynam - 1000 kcal - ale jak - poradźcie;(
Cytat:
Napisane przez Agaimka
Mam ochotę przerzucić się na tą dietę(obenie jestem na SB)a ta dieta ją bardzo przypomina, więc nie będzie dużych zmian  zapytam tylko jeszcze, czy dużo na niej cwiczysz????
|
Zanim trafiłam na wizaż bylam na SB dokładnie w czerwcu ubieglego roku. Mimo niewielkich różnic miedzy tym co robię teraz a SB wtedy czulam się fatalnie - było mi zimno, bolała mnie głowa, ale czego się nie robi dla idealnych wymiarów . Schudlam 7 kg ale po zakończeniu kuracji zaczęłam jeść jak dawniej (kanapki do pracy bo tak wygodniej, sok pomidorowy zamiast posilku) i mimo tego, że nie rzuciłam się na jedzenie moje kg powoli wracały. W styczniu rzuciłam palenie, znów zaczęłam SB, zaczęłam też intensywnie ćwiczyć aeroby (na początku 30 minut potem 60 minut dziennie) i do końca marca nie ubył mi nawet gram . Po prostu mój metabolizm stanął na amen. Zresztą patrząc z perspektywy czasu sama na to przez lata intensywnie pracowałam stosując zazwyczaj mniej mądre sposoby na pozbycie się nadwagi (zupa kapuściana, kopenhaska 2 x i wiele innych). Żeby ruszyć to co stanęło dwa tygodnie musiałam wcinać po 2000 kcal , przytyłam 1,5 kg. Potem zeszłam na 1800 kcal i zaczęłam chudnąć. Ćwiczę teraz 3 x w tygodniu siłowo ok. 45 minut (w dni siłowe zjadam 1600 kcal) i 4x w tygodniu aeroby od 45-60 minut (wtedy jem 1400 kcal). I najważniejsze jest to, że TO DZIAŁA
|
|
|