2011-01-24, 13:53
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
Napisane przez caroline_1988
W piątek wysłałam chyba z 50 CV i odezwała się jedna Pani z gabinetu kosmetycznego i zaprosiła mnie na rozmowę w piatek. Tylko mam teraz dylemat. Bo ja praktycznie w zawodzie nie mam żadnego doświadczenia tyle tylko co praktyki 2 miesiące i na studiach zajęcia. No i jakoś kiepsko widze te moje szanse bo zamierzam już być od początku szczera i powiedzieć, że ja jako profesjonalny kosmetolog w swoim zawodzie na pierwszym miejscu stawiam praktykę a niestety nie miałam okazji zdobyć tego doświadczenia więc nie jestem gotowa aby brać pełną odpowiedzialność za klienta i zapytam czy moze nie potrzebują kogoś na staż albo czy mogłabym spróbować jako taka pomoc na początek. Coś mi się wydaje, ze takie słowa mnie skreślą już na starcie ale przecież nie mogę kłamać bo to i tak wyjdzie w praniu. I teraz mam dylemat jak siebie dobrze sprzedać ale jednocześnie powidziec o tym braku doświadczenia? Bo jak powiem, ze nie moge brać odpowiedzialności za klienta to pomyślą ze jestem niezdecydowana i niepewna siebie i skreślą mnie od razu... 
|
Ta Pani na pewno przeczytała Twoje CV i widziała że nie ma w nim nic o doświadczeniu zawodowym, a mimo to Cię zaprosiła, więc może szuka na początek kogoś do pomocy Odpowiadaj szczerze na pytania, pochwal się czego uczyli Was na praktykach i na studiach i powiedz, że masz nadzieję nauczyć się nowych rzeczy od niej i nabrać doświadczenia-na pewno to zrozumie. W mało której pracy zaczynasz od razu samodzielnie, zawsze jest jakieś przyuczenie i nadzór Ważne, że masz niezbędną wiedzę i podstawę, a doświadczenie zdobędziesz. Trzymam kciuki za tą rozmowę
|
|
|