2011-01-24, 17:28
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Napisane przez janee90
a próbowałaś np merz special ? ja jak kiedyś miałam taki problem, to łykałam te tabletki i mi pomogło. ja za to mam strasznie suoche włosy, nie wiem czemu, bo już nie farbuje ..
plan na dziś:
-nauka egzamin (mam go jutro)
-nauka na egzamin na środę
- na koniec jakaś mała przyjemność dla mnie potem wymyślę co 
|
Merza akurat nie probowałam, na razie biorę Revalid. Kiedyś mi pomagał ale teraz też nie działa 
Cytat:
Napisane przez josephine86
na suche wlosy mi pomogl jedwab. co prawda trwalo to jakis czas ale poprawa jest  mi farbowanie strasznie przesuszylo wlosy (kolor blond).
a co to za ksiazeczka do neimieckiego bo tez chetnie bym sie podszkolila. uczylam sie neimeickiego dosc dlugo ale bez checi i wiekszego sukcesu. a teraz z perspektywy czasu bardzo tego zaluje...
plan na dzis:
- papierkowa robota
|
Cytat:
Napisane przez Honey7
jest to "Niemiecki 15 minut dziennie" tylko to jest raczej dla początkujących, bo wszystko od nowa jest tłumaczone, typu dzień dobry, do widzenia, członkowie rodziny, potrawy, dialogi oczywiscie też są  plusem jest to, że jest wyraz a pod nim dokładna wymowa  za 19,90 w Empiku 
|
Cytat:
Napisane przez josephine86
zawsze dobrze jest powtorzyc sobie podstawy. dzieki. juz od jakiegos czasu kusi mnie zeby cos z tym niemieckim zrobic bo w dzisiejszych czasach znajomosc jednego jezyka nie jest czyms nadzwyczajnym, raczej normalnym. ja znam angielski dosc dobrze a tak poza tym to tylko jezyk ojczysty (czasami wydaje mi sie ze powinnam pojsc na kurs polskiego bo czlowiek nie potrafi sie poprawnie wyslowic we wlasnym jezyku  )
|
Też się uczyłam niemieckiego kilka lat i chciałabym do tego wrócić bo już prawie nic nie pamiętam może się skusze na tę książkę o której piszesz.
|