Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Filologia rosyjska ;) Kto, gdzie i dlaczego ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-27, 14:45   #99
seductivee
Zakorzenienie

Dot.: Filologia rosyjska ;) Kto, gdzie i dlaczego ;)

Hej. Otóż twój tata bardzo się myli. Właśnie na język rosyjski, podobnie jak na chiński jest bardzo duże zapotrzebowanie. Te 2 języki są najbardziej przyszłościowe jeśli chodzi o możliwości pracy. Wynika to z tego, że język angielski zna większość, dlatego ludzi z wykształceniem filologicznym języka angielskiego jest bardzo dużo, co zmniejsza twoje możliwości dostania się do konkretnej pracy.
Ja swoją przyszłość wiążę ze specjalizacją nauczycielską oraz chciałabym zrobić tłumacza przysięgłego. Jest to niestety płatne, ale otwiera wiele możliwości, a przede wszystkim pozwala znaleźć dobrze płatną pracę.
Filologia jest kierunkiem przede wszystkim dla wytrwałych. Sama studiuję już pół roku, i uwierz ale często zdarzają się momenty, że mam ochotę rzucić to wszystko. Nie chcę cię zniechęcać, ale to na prawdę ciężki kierunek. Tak jak i każda inna filologia.
Najważniejsze, że cię to interesuje To na prawdę ułatwia przyswajanie wiedzy. Ja idąc na filologię, powiedziałam sobie, że jeśli nie spróbuję to się nie dowiem. No i się dowiedziałam.

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując