Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
hej 
poki maluchy spia to mam moment ale na chwilke doslownie weszlam bo na allegro kupuje bluzki i spodnie 
PROBIOTYK do antybiotyku ZAWSZE szkoda ze lekarze nie pamietaja inf. o tym pacjentow!
Dicoflor jest super!! ale on lepiej dziala na niemowleta
dla starszaczkow to LacidoBaby lub Acidolac Baby - u nas barddziej sprawdza sie acidolac a te dz. ktore uwielbiaja zelki polecam drozszy ale zawierajacy od raz tran z rekina i dorsza!- Alaskan to sa zelkowe rybki 
co jak co ale na probiotykach i prebiotykach juz jestem mega umyslem haha
nasz Tosiek codziennie je przyjmuje - kasa na to leci ale lagodniej przechodzi choroby...
TESKNOTA ZA MAMA oj Mati ja identycznie jak ty mialam - wrocilam ze spzitala przekroczylam prog omu i w ryk a Antos za mna wtuleni plakalismy - cudna sprawa! ale nigdy nie chce tego juz przezywac i dawac dz. :/ tyle ze ja 3 razy w szpitalu bylam trzeci raz to juz dal mu do wiwatu i do tej pory odczuwamy uboczne skutki bo jak kladlismy po kapieli o 19 go do lozeczka to wychodzilismy mowilismy dobranoc aniolku on mowil papa i gasilismy swiatlo teraz musimy dac mu reke i zasypia przy ktoryms z nas... w ciszy co wazne - a i w nocy sie regularnie przebudza i wola mama mama mamam musze sie odezwac jestem Antosiu on mowi dobze (dobrze) i spi dalej - jakby sie upewnial czy jestem w domu smutne to, ale moze kiedys minie :/ ehhh
jutro od przerwy mies. puszczam go do zlobka 
piszecie o goraczkach biegunkach! jak wam pisalam wczesniej Tosiu ze mna przynieslismy do domu rotawirusa - mozna go tylko wykryc poprzez badanie kalu ale i wysokiej zarazliwosci - kazdy kto mial z nami stycznosc zarazil sie - masakra - kazdy tez na swoj sposob chorowal jedni bez goraczki inni z goraczka, ale kazdy mial przynajmniej jeden dzien albo wymioty albo biegunke i bol zoladka brzucha...
najbardziej szkoda mi bylo Tosia - mimo szczepienia zachorowal!!! choc ponoc bez szczepionki byloby gorzej ale mial ok 15 rozwolnien na dzien i to tak wygladalo jakby sikal pupa - doslownie - bo to tez pzezylam sama - zal dzieciakow...
teraz nie wiem czy szczepic Grzesia bo juz przeszedl... a kasa na co innego by sie przydala tyle ze ta szczepionka rotawirusowa ma dodatkowo jeszcze dwa szczepy wirusow i bijemy si ez myslami, we wt popoludniu do kontroli z grzesiem mam isc bo MA ALERGIE NA MLEKO KROWIE - czyli musze diete eliminacyjna wprowadzic :/ nie usmiecha mi sie to - a do dokarmiania dostal bebilon PEPTI - tyle dobrego ze na recepte ...
biedny caly w krostkach jest a uszka ma z zoltymi luskami
bije ie tez z myslami czy w ogole nie przestac go karmic skoro tyle trudnosci jest :/
1. przez kapturki z l.p. czasem tez i z pr.
2. przynajmniej co drugie jedzenie dokarmiamy go - zaraz po jedzeniu z piersi musze szybko dorabiac mleko
3. teraz ta eliminacja (a chcialam przejsc na wieksza ilosc nabialu i wolowiny by powoli chudnac) - wygladam jak krowa zle sie ba potwornie sie z soba czuje! no i przez karmienie nie moge jeszcze cw. mam czekac wg lekarzy (2) do 3 mies.
4. przez karmienie czuje i widze ze zaniedbuje Ant. (ja karmie to on oglada bajki) albo wykorzystuje ten czas na to co nie wolno... albo chce na nocnik i robi kupe a ja musze odkladac placzacego lub wrzeszczacego G. by podetrzec i sprzatnac po T.
ehhhhhhhhhhhh
ale zem sie wyzalila dziekuje Wam za cierpliwosc 
nie widzialam zdjecia Oliwki - wykasowaliscie???
MAM POMYSL - poprzesylalybyscie mi po jednym zdjeciu z urodzin maluchow oprawilabym je w ramki i dalibysmy na pierwsza stronke nasze brzdace dwuletnie juz na nowy watek - co wy na to?? 
Już dwa latka mamy - psocić zaczynamy 
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------
całuski da Klaudusi niech szybko do zdrówka wraca 
Buziaczku świetnie że chrzciny udane - u nas znów bez alkoholu = mze rodzina rpzezyje ponowne takie spotkanie hehe
mialy byc chrzciny na wielkanoc ale zaczynam myslec nad 6 marca kiedy tosiek ma 2 urodziny - to akurat niedziela i juz cieplej chyba bedzie a i rodzine na ciasto z kawa by sie zaprosilo po drodze i wtedy tylko w restauracji by bylo a ja mialabym spokoj 2w1 hihi jak myslicie wypali???
Dżip - 10 dni tak jak Anya pisze jest na zwrot wiec musza zrocic - ty sie niemusisz nawet tlumaczyc dlaczego zwracasz ale powinnas pismo do niech wyslac lub meila z nr konta i wycofaniem sie z zakupu... a jak uszkodzony zostal to protokol pewnie zostal spisany wiec i powinnas opisac te sytuacje...
i co bedziesz kupowac?
fajnie miec taki dzip - z checia bym kupila swojemu ale gdzie go trzymac w 3 pokojowym mieskzaniu :/ w piwnicach kradna :/
|