Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-29, 19:23   #1479
Izaczka
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P

ŚNIADANIE Duża bułka pszenna (100 gram)posmarowana margaryną a na to serek wiejski (200 gram)+ kubek słodzonej herbaty margaryna teoretycznie jest niezdrowa,dlaczego nie dajesz warzyw na serek wiejski? ogórek, pomidor, por, szczypior, cebulka?? byłoby smaczniej i zdrowiej, daj jakiegoś banana.
Po butelka soku Pysio z kiwi, opakowanie delicji
II ŚNIADANIE duża grahamka (obie połówki posmarowane margaryną i dżemem)+jogurt truskawkowy z 50 gram muslie może być,ale lepiej by było, jakbyś musli zastąpiła nnkt
OBIAD talerz domowego barszczu czerwonego na śmietanie ze startymi buraczkami i fasolką (mama nalała mi sporo gęstego), 9 pierogów ze szpinakiem polanych stopioną słoniną+ kubek kompotu słodzonego ładnie
PODWIECZOREK kajzerka posmarowana serkiem homogenizowany waniliowym z malinami (taki serek z dżemem malinowym) 150 gram+kubek kisielu (duży kubas nie taki 200 ml)+pomarańcza a może zamiast kisielu budyń? i znowu orzechy /pestki ,masz okres?
KOLACJA będzie bułka z ziarnami słonecznika z sałatką z tuńczyka z papryką pomidorową, kukurydzą i groszkiem (200gram) (mama gdzieś taką sałatkę kupiła)+kubek słodzonej herbaty lepiej by było jakbys sama zrobiła salatkę, może jakąś z makaronem/ziemniakami albo ryżem, znowu bułka?
Za mało owoców, za dużo pieczywa (znaczy jak lubisz to jedz ale jak dla mnie bardzo monotonnie i powinnaś wprowadzić coś fajnego a nie praktycznie na każdy posiłek bułka), za mało świeżych warzyw i nie ma tluszczy które są potrzebne w codziennej diecie

Cytat:
Napisane przez fleur94 Pokaż wiadomość
u mnie pod koniec dnia wygląda to tak:

1. 2 kromki orkiszowe, masło, 2 plasterki szynki, herbata z sokiem malinowym
jazda na desce
2. jedna kromka orkiszowa, masło, szynka, herbata z sokiem malinowym
jazda na desce
3. talerz barszczu, 3 łyżki ziemniaków, pół grubej parówki pokrojonej w paseczki i podsmażonej, 2 szklanki wody z sokiem
4. miseczka ryżu preparowanego i kilka krakersów, jabłko
5 kromka orkisz. z szynką, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem. 7-8 żelków.
Mało na taką ilość ruchu, chyba walczysz o okres tak?W takim razie zadbaj o tłuszcze nnkt.

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Pokaż wiadomość
Uuuu
I. grahamka podzielona na 3 części:
- z masłem, mielonką, pomidorkiem i ogórkiem
- z serkiem topionym i dżemem wiśniowym by mama
- z pasztetem pomidorowym i papryką
zielona herbata
II. deser paradis czy jakoś tak, 3 biszkopty, pasek czeko z miętą
III. ziemniaki, sos grzybowy z mięsem z łopatki, surówka z pekinki - kupna
IV. kawa z mlekiem, budyń z mini biszkopcikami, orzechami włoskimi, pestkami dyni i dżemem wiśniowym
V. paluch pszenny z makiem, masłem i warzywami jak w śniadaniu
I jak ?
Fajny jadłospis ale ty chyba masz niedowagę?Gdzieś mi się to obiło, ale może się mylę.

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zgłoś do moderatora