Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przesadne niszczenie wlosow jako choroba
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-29, 20:27   #1
Kropla milosci
Raczkowanie

Przesadne niszczenie wlosow jako choroba

Witam serdecznie! Prosze powiedzcie co ma zrobic moja znajoma
Jest to piekna dziewczyna,ktora skonczyla studia magisterskie na kierunku biologia Farbuje ona wlosy od ok. 8 lat,byly to rozne kolory,ale od 6 lat rozjasnia na platynowy blond. Stosuje wiele kosmetykow do pielegnacji wlosow,mimo tego rok temu wlosy tak bardzo jej sie polamaly,ze musiala je obciac bardzo krotko
Nie akceptowala sie w takiej fryzurze,wiec doczepila sobie wlosy ktore dodatkowo obciazyly jej naturalne.Po zdjeciu sztucznych wlosow stracila polowe swoich i tak juz slabych wlosow Trzy tygodnie temu rozjasnila znowu wlosy i od razu po tym zrobila sobie warkoczyki afrykanskie z doczepianymi sztucznymi pasmami dlugosci do pasa,gdyz swoje ma do ucha Po dwoch tygodniach ich noszenia nie wytrzymala bolu i je zdjela co sie okazalo cala skora glowy na czole oraz po srodku glowy byla pokryta krostkami oraz strupami,wygladalo to tragicznie Podejrzewam zapalenie mieszka wlosowego. Prosilam ja zeby przestala niszczyc wlosy ale ona powiedziala,ze to jej choroba. Teraz tydzien po zdjeciu warkoczykow doczepia sobie sztuczna kitke dlugosci do polowy plecow. Jej wlosy sa suche i zniszczone mimo,ze stosuje ona kosmetyki najlepszych marek oraz profesjonalne odzywki
W prezencie ode mnie dostala piekna peruke,aby mogla dac wloskom odpoczac,ale nie chce jej nosic.Prosze doradzcie co robic zanim straci wszystkie wlosy?

Edytowane przez Kropla milosci
Czas edycji: 2011-01-29 o 21:31
Kropla milosci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując