2011-01-30, 13:30
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kilka pytań dotyczących odżywiania (odchudzania)
Cytat:
Napisane przez jagagaga
witam wszystkie Wizażanki
chciałabym schudnąć te 5 kg. nie mam nadwagi, ważę 55 kg przy 165 cm, ale jednak chciałabym być smuklejsza. byłam nawet kiedyś u dietetyka, wiadomo, przepisał zdrową dietę, gdzie wszystko się je (no prawie wszystko, bez makaronu, białego pieczywa itd.), ale do 1500 kcal. niestety mam mało czasu na przygotowywanie sobie posiłków, studia i praca zajmują mi mnóstwo czasu. w związku z tym często jadam na mieście. na obiad koniecznie muszę zjeść coś ciepłego, bo inaczej nie czuję się najedzona i cały dzień burczy mi w brzuchu, choćbym nie wiem ile zjadła.
no i w związku z tym mam kilka pytań.
czy dania kuchni azjatyckiej są w miarę zdrowe?  albo zupy - pomidorowa, ogórkowa, cebulowa. jak już muszę jadać na mieście, to co najlepiej, żebym kupowała?
|
masz idealną wagę, dałabyś radę samymi ćwiczeniami wysmuklić ciało
dania kuchni azjatyckiej są zdrowe, jeśli robisz je sama na chudym mięsie, warzywach i brązowym ryżu. jednak na mieście dają w nie tony tłuszczu, więc tam raczej zrowe nie są. tak samo z zupami - są dobre, jeśli są na mięsku, warzywach, ewentualnie kostce rosołowej i np. przecierrze pomidorowym czy ogórkowym. ale problemem Polaków jest to, że zupę zaklepuje się śmietaną lub mąką i dodaje do tego makaron jeśli zrezygnujesz z zaklepania i makaronu - są baaaardzo mało kaloryczne i zdrowe
pozdrawiam
|