Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kilka pytań dotyczących odżywiania (odchudzania)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-30, 13:30   #2
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: kilka pytań dotyczących odżywiania (odchudzania)

Cytat:
Napisane przez jagagaga Pokaż wiadomość
witam wszystkie Wizażanki

chciałabym schudnąć te 5 kg. nie mam nadwagi, ważę 55 kg przy 165 cm, ale jednak chciałabym być smuklejsza. byłam nawet kiedyś u dietetyka, wiadomo, przepisał zdrową dietę, gdzie wszystko się je (no prawie wszystko, bez makaronu, białego pieczywa itd.), ale do 1500 kcal. niestety mam mało czasu na przygotowywanie sobie posiłków, studia i praca zajmują mi mnóstwo czasu. w związku z tym często jadam na mieście. na obiad koniecznie muszę zjeść coś ciepłego, bo inaczej nie czuję się najedzona i cały dzień burczy mi w brzuchu, choćbym nie wiem ile zjadła.

no i w związku z tym mam kilka pytań.
czy dania kuchni azjatyckiej są w miarę zdrowe? albo zupy - pomidorowa, ogórkowa, cebulowa. jak już muszę jadać na mieście, to co najlepiej, żebym kupowała?
masz idealną wagę, dałabyś radę samymi ćwiczeniami wysmuklić ciało
dania kuchni azjatyckiej są zdrowe, jeśli robisz je sama na chudym mięsie, warzywach i brązowym ryżu. jednak na mieście dają w nie tony tłuszczu, więc tam raczej zrowe nie są. tak samo z zupami - są dobre, jeśli są na mięsku, warzywach, ewentualnie kostce rosołowej i np. przecierrze pomidorowym czy ogórkowym. ale problemem Polaków jest to, że zupę zaklepuje się śmietaną lub mąką i dodaje do tego makaron jeśli zrezygnujesz z zaklepania i makaronu - są baaaardzo mało kaloryczne i zdrowe

pozdrawiam