Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - konflikt z rodzicami?przykro mi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-30, 14:42   #91
Kimi_
Zadomowienie

Dot.: konflikt z rodzicami?przykro mi

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Może wiedzieli, że jest niedojrzała i reaguje, jak histeryczka i woleli tego uniknąć?

Ale nie wiesz, jak to wyglądało naprawdę, a już rzucasz hasłami w stylu 'intryga'. Jak na razie mamy tu relację jednej strony, w dodatku mocno rozhisteryzowanej, może z ich strony sprawa wygląda inaczej? Poza tym... Nawet jeśli jednemu dali mniej, drugiemu więcej, to czy naprawdę jest to powód do fochów i separowania dziecka od dziadków?

Moi rodzice obiecali mi płatne liceum artystyczne, ale musieli w tym czasie pomóc finansowo mojemu bratu. Więc umówiliśmy się, że zafundują mi studia w innym mieście, ale w tym czasie brat zapłodnił swoją ówczesną i wszystkie pieniądze poszły na ich utrzymanie. Zasponsorowali mu już 7 samochodów, mieszkanie, życie jego dziewczyny i dzieci, a mnie nie dali nic. Mam prawo czuć się oszukana i - owszem - nie czuję się z tym komfortowo, bo tylko wobec mnie mają wymagania, a tylko jego wspierają finansowo. Ale to ich pieniądze i niech robią co chcą, nie obrażę się teraz, bo nie mam pięciu lat, żeby tupać nóżką.
Takie powiedzenie, że już nigdy nie zobaczą wnuczki nie jest na miejscu bo dziecko jest za małe żeby o tym decydować.. Autorce pewnie duma nie pozwala na te spotkania ale wierze, że w tej kwestii zmieni zdanie

Zazdroszcze Ci postawy bo 7 samochodów i utrzymanie to nie jest mało bo uważam, że to zbędny wydatek (7 samochodów ) i ja bym nie umiała tak obojętnie obok tego przejść ale jakbym sobie sama radziła to bym była dumna, że nie muszę być na kogoś utrzymaniu
Kimi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując