2011-01-30, 14:42
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: konflikt z rodzicami?przykro mi
Cytat:
Napisane przez Futbolowa
Może wiedzieli, że jest niedojrzała i reaguje, jak histeryczka i woleli tego uniknąć?
Ale nie wiesz, jak to wyglądało naprawdę, a już rzucasz hasłami w stylu 'intryga'. Jak na razie mamy tu relację jednej strony, w dodatku mocno rozhisteryzowanej, może z ich strony sprawa wygląda inaczej? Poza tym... Nawet jeśli jednemu dali mniej, drugiemu więcej, to czy naprawdę jest to powód do fochów i separowania dziecka od dziadków?
Moi rodzice obiecali mi płatne liceum artystyczne, ale musieli w tym czasie pomóc finansowo mojemu bratu. Więc umówiliśmy się, że zafundują mi studia w innym mieście, ale w tym czasie brat zapłodnił swoją ówczesną i wszystkie pieniądze poszły na ich utrzymanie. Zasponsorowali mu już 7 samochodów, mieszkanie, życie jego dziewczyny i dzieci, a mnie nie dali nic. Mam prawo czuć się oszukana i - owszem - nie czuję się z tym komfortowo, bo tylko wobec mnie mają wymagania, a tylko jego wspierają finansowo. Ale to ich pieniądze i niech robią co chcą, nie obrażę się teraz, bo nie mam pięciu lat, żeby tupać nóżką.
|
Takie powiedzenie, że już nigdy nie zobaczą wnuczki nie jest na miejscu bo dziecko jest za małe żeby o tym decydować.. Autorce pewnie duma nie pozwala na te spotkania ale wierze, że w tej kwestii zmieni zdanie 
Zazdroszcze Ci postawy bo 7 samochodów i utrzymanie to nie jest mało bo uważam, że to zbędny wydatek (7 samochodów ) i ja bym nie umiała tak obojętnie obok tego przejść ale jakbym sobie sama radziła to bym była dumna, że nie muszę być na kogoś utrzymaniu
|
|
|