2011-01-30, 16:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Donoszenie w pracy
Cytat:
Napisane przez Dotka90
Osoba, która doniosła to swoją drogą, no ale nie dziwi Was szef? 
Szef mówi, że masz pomagać pracownikom. Ale ja tu czegoś nie rozumiem - każdy ma swoje obowiązki. Ty swoje wypełniasz, Twój kolega z pracy nie. Z jakiej racji Ty masz robić coś za niego? To nalezy do JEGO obowiązków i on za to dostaje pieniądze. Ty dostajesz pieniądze tylko za to, co sama zrobisz, naprawdę nie widzę powodu, żebyś robiła cokolwiek za niego.
Rozumiem, że czasem trzeba POMÓC komuś. Ale pomóc tzn. raz na jakiś czas POMÓC, a nie robić coś za kogoś. I to coś, za co on dostaje pieniądze i należy to do jego obowiązków.
Szkoda, że tego nie powiedziałaś szefowi.
|
Amen.
Neonek000
Nie byłoby donosicielstwa, gdyby szefowie tego nie tolerowali.
Sorry, ale dla mnie to szef-dupa, bo po pierwsze - powinien najpierw sprawdzić te soboty oraz czy zarówno Ty, jak i osoba, która przyszła się żalić wywiązujecie się ze swoich obowiązków, a jeśli nie, to dlaczego.
I co to za zarzut, że pracownik "nie pomaga" innym pracownikom?? Pytanie - czego KONKRETNIE nie zrobiłaś? A nie jakieś nie wiadomo co znaczące "nie pomaga". Bo jakby szef zechciał dowiedzieć się więcej, to może doszedłby do wniosku, że to nie Ty "nie pomagasz", ale kolega "nie pracuje".
Trudno coś doradzić w takiej sytuacji, gdy się nie zna ludzi i relacji w firmie. Ja pewnie zwyczajnie powiedziałabym "koledze", że jak coś do mnie ma, to niech powie to mnie, a nie lata do szefa z pierdołami, a szefa spokojnie zapytałabym o KONKRETNE zarzuty, a nie jakieś tam pieprzenie w bambus, że "nie pomagam" 
No chyba, że jesteś nowym pracownikiem i jednym z Twoich zadań jest "pomaganie" innym pracownikom, żeby jak najwięcej się nauczyć. Jednak z Twojej wypowiedzi wywnioskowałam, że każdy (włącznie z Tobą) ma wyznaczony swój własny zakres obowiązków.
A mogę wiedzieć jak długo tam pracujesz i ile masz lat?
Czas edycji: 2011-01-30 o 16:21
|
|
|