2006-08-10, 12:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sukienki na wielkie wyjścia-studniówki,bale,Sylwestra itp okazje :)
Cytat:
|
Napisane przez Kizia Mizia19
jak myslicie czy jesli kupie jakos sukienke w sklepie, czy tez pojde do krawcowej dam jej materiał i zeby mi tako uszyła to co wyjdzie taniej ?? iel taka krawcowa moze wziosc za tako usluge?
chodzi mi generalnie o te dwie sukienki?
|
taniej to raczej nie wyjdzie uszycie sukienki. Ponieważ na te sukienki trzeba "dużo" materiału, bo te ogonki to chyba są ze skosa, więc po 1. trzeba więcej materiału niż na normalną sukienkę,jeszcze trzeba wziąć pod uwagę wzór materiału czy trzeba można ciąć go we wszystkie strony, czy tylko w jedną po 2. to zależy na jaką krawcową trafisz, jedna bieże mniej, druga więcej, no i te sukienki są zakładane, jakieś doszywanie ogonków, wbrew pozorom nie takie to proste tzn. jest to żmudna praca
po 3. jeśli chcesz ładny, w dobrym gatunku materiał to nie są one takie taniutkie.
Podsumowując, uszycie sukienki raczej wiąże się z taką ceną jak sukienka gotowa, tyle że masz swój wybrany materiał i możesz np. coś w niej zmienić, dopasować jak ci się tylko podoba. Natomiast chodzi o dokładnie te 2 sukienki, myślę że może wyjść taniej ci ich uszycie niż kupienie, bo nie wiem czemu ale na tych aukcjach (poznaje te sukienki z aukcji ) akurat u tej osoby ceny osiągają jakiś absurdalny poziom. Nikt przeciętny nie kupiłby np. bluzki (wywłoki-nie obrażając niczyjego stylu, ale tak mi się kojarzą ubrania od tej to osoby, oczywiście niektóre nie mają nic do zarzucenia, ale przyglądam się czasami tym aukcjom i porażają mnie) za 100zł czy więcej, a takie to ceny tam są. Trochę wydaje mi się że ceny tak rosą ponieważ ta osoba ma raczej niepowtarzalne wzory, i ludzie szaleją żeby coś mieć aby nikt inny takiej samej rzeczy nie miał, tylko czy to warte jest swojej ceny Nie wiem za ile te sukienki zostaną sprzedane, ale pewnie jak zwykle za cenę za którą można by kupić sukienkę dużo ładniejszą. Tak więc myśle, że akurat te sukienki możesz uszyć taniej, niż je tam kupić Ale to tylko moja obiektywna ocena, którą nie musisz się sugerować.
|
|
|