Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rewolucja w Kościele
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 20:36   #162
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba
Dot.: Rewolucja w Kościele

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
A kto tak napisał ? Widzę, że też masz urojenia.
Prawdziwy katolik idąc do spowiedzi, wyznaje wszystkie grzechy jakie popełnił, wyznaje żal za grzechy i szczerze obiecuje poprawę. Wtedy jego spowiedź jest ważna i żyje w zgodzie z religią, mimo, że czasem grzeszy, ale wszyscy ludzie grzeszą, grunt, żeby umieli się do tego przyznać i "przeprosić" za to Boga. Wg religii katolickiej tak właśnie jest i bawi mnie niezmiernie, że to ateista musi Tobie - katoliczce rzekomej to tłumaczyć.

Byłam kiedyś na pogrzebie i był strasznie ponury A wg religii ludzie powinni się cieszyć, że ich bliski jest już obok Boga, czyż nie? Przeto dla katolików życie doczesne jest o wiele mniej ważne niż życie wieczne. I też ja Ci to muszę tłumaczyć

Ale dlaczego ja bym miała coś robić? Przecież nie jestem księdzem. Nie wiem do końca, ale pewnie musieliby się z tego wyspowiadać, szczerze żałować popełnionego czynu i obiecać poprawę. Co nie zmienia faktu, że i tak by mnie to bawiło. No i w dzisiejszych czasach trzeba być naprawdę głupim, żeby wpaść, jest tak duży wybór środków antykoncepcyjnych. Aaa no tak katolicy nie mogą ich używać
No powiem Ci, że jestem w szoku ciężkim. "urojenia" mam? To rozumiem jest w ramach szacunku epitet? Czy też może diagnoza?

Pogrzeb, to jedna z wielu sytuacji w życiu Kościoła - Boże Narodzenie: radosne; Wielkanoc: radosna; Zesłanie Ducha Świętego: radosne; śluby, chrzciny, bierzmowanie: radosne...

Tak się zastanawiam, o co Tobie chodzi? Czy jesteś osobą, która należy do Kościoła Katolickiego i pilnuje "śmieszności" innych, bo sama przestrzega tych zasad... czy też jesteś totalnie z boku i śmiejesz się "och, bo jak są katolikami, to powinni się pilnować".
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując