Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak dobrać odzież ciążową?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-08-10, 12:23   #18
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Jak dobrać odzież ciążową?

Ja juz co prawda rodzilam dawno bo prawie 1,5 roku, ale moge cos dopisac. Kupilam sobie spodnie z H&M wysokie ze sciagana gumka z tylu, wiec nie bylo problemu, ze brzuch mam jeszcze maly, a spodnie z tylka zlatuja. Podobaly mi sie dzinsy, ale mialy typowa gume na brzuchu, ktora juz od przymierznia byla rozciagnieta. Na maly brzuch byly za duze, a po ciazy tez bym ich nie zalozyla. Porod mialam 28 lutego 2005 roku, wiec potrzebowalam tez cos na zime (te z H&M byly raczej z cienszego materialu). Bylam w PL i w Opolu kupilam sztruksy zapinane na biodrach z obu stron i regulowana gumka z tylu w pasie(tak jak spodnie z H&M). Po ciazy mialam 8 kg do zgubienia(przytylam 18 kg) i takie regulowane spodnie z gumka z tylu byly mi w sam raz. Moglam je nosic dalej. Mialam tez z C%A spodnie dresowe,. tez regulowane z gumka z tylu i tez dalej je nosilam po domu. W bluzkach poszalalam. Uwielbiam mode z H&M, wiec kupilam sobie pare bluzek, ale typowe dopasowane. Sa z dodatkiem elastanu, wiec nic sie nie rozciaglo, nie stracilo formy i nosze je nadal, chodz dawno mam swoja wage z przed ciazy. Teraz kupuje w wiekszosci bluzki dla ciezarnych z H&M; bo sa dlugie, az do bioder. Bardzo mnie denerwuje normalna moda w dopasowanych bluzkach, bo sa przewaznie do pasa i mam nerki na wierzchu, a ja chce dlugie do bioder i H&M mi to zapewnia. Jesli lubujesz sie w dopasowanych rzeczach, to mozesz pofolgowac w elastycznych bluzkach, napewno wykorzystasz je i po ciazy. Jak widac po mnie ja nadal kupuje bluzki dla ciezarnych, wiec nie trzeba miec brzuszka zeby takie bluzki nosic. Co innego z bluzkami z normalnego materialu, bluzki typu koszulowego. Te maja czesto pasek z tylu do uregulowania sobie obwodu, tez mozna je wykorzystac po ciazy, ale za ja nie lubie prasowac, to sobie takiej bluzki nie kupilam. Byla to dla mnie strata pieniedzy. Majteczki mialam zamowione w Neckermann-ie zwykle bawelniane, z cienkimi gumkami, ktore super sie naddawaly nie uciskajac i nadal je nosze. Gdy brzuch rosl majtki byly bardziej pod brzuchem, ale taraz sa jak przy normalnych majtkach. Gumki sa super, bo nic sie na posladkach nie odciska i nie wiedac odcisnietych majtek przez spodnie.

http://www.neckermann.de/index2.mb1?..._v301_ch=66bc1

takie majtki to sa, zwykle bawelniane obszyte cienka gumka. Szkoda ze nie ma zdjecia na ciezarnej, jak ja kupowalam to bylo zdjecie ciezarnej w tych majteczkach i byly inne kolory, bardziej pastelowe, ale mniejsza o kolor. Majtki mi sie przydaly i wykorzystuje je nadal.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując