Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-31, 12:55   #1874
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Koty część II

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ja to wszystko rozumiem.
I nikt mu na gryzienie nie pozwala - tylko po prostu nie wiemy jak reagować.
Bo to nie jest takie capnięcie zębami, na które wystarczy, że powiesz NIE i on przestanie. Czasami faktycznie lekko nas podgryza dla zabawy, ale najczęściej się mocno WGRYZA zębami. Próby wyrwania ręki są nieskuteczne, bo wtedy łapie jeszcze mocniej i normalnie nie da się go od tej ręki/nogi odczepić.

Psikam na niego, prycham, mówię zdecydowanym tonem. Nic, żadnej reakcji. Po kilku próbach wylatuje za drzwi. Wpuszczam go z powrotem i jest powtórka.

Nikt nie bawi się z nim dłońmi ani nic w tym stylu. Żeby odwrócić jego uwagę od gryzienia nas dajemy mu zabawkę.
I to nie działa.

Serio, nie wiem co robić. POMOCY.
no to ja mam kota pierwszy raz w zyciu, kocur sie trafil ale wyglada ze taki nieagresywny, jak jest niegrzeczny to zawsze jest powod, z reguly to napsoci jak sie nim nie zajmujemy np. 2 dni z rzedu, ale jak sie z nim codziennie bawie to kotek do rany przyloz, w weekend probowal mnie delikatnie obudzic, co 20 minut tracal moj policzek noskiem zebym wstala i dala mu sniadankie

a nie masz tam gdzies jakiegos zaklinacza kotow? sa spece od psow to moze i od kotow, moze ktos ma jakis pomysl
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora