Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-01-31, 13:11   #103
megana88
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2

Jestem stałym bywalcem wioski i wiem, że zwierzęta są traktowane godnie. Wiem, że są ludzie, którzy nawet źródła swego utrzymania nie potrafią traktować godnie tylko się znęcają, ale takich załatwia się szybko.
Wiele rzeczy mnie czasami doprowadza do łez, bo nie rozumiem jak można zabić np. świnię czy oddać krowę do rzeźni jak służyła dzielnie tyle lat, ale niestety, takimi prawami żądzi się wieś. Ja jedyne co próbuję zmienić to mentalnośc ludzi. Wkurza mnie ta obojętność. Umarł pies, będzie następny, nikt nawet nie wspomni o nim. Wiem, że odkąd przyjeżdżam do "teściów" wiele się zmieniło. Nie mają psów na łańcuchu, bo ja od razu panikę sieję i monotonne pogadanki, ale niestety polska wieś jest nadal zacofana

W moim mieście jest takie forum na którym często ktoś pisze cos odnośnie zwierząt. Nie uwierzycie, ale dosłownie 95% wpisów to wpisy agresywne w stosunku do zwierząt. Czasem płakać mi się chce, że w moim mieście mieszkają tacy debile. Brak słów, jak tak można??

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Tigresa Pokaż wiadomość
[B]
A tu jeszcze petycja do premiera w sprawie zaostrzenia kar za znęcanie się nad zwierzętami. http://www.petycje.pl/petycjePodglad...6Dziewczyny,to
Dzięki
Podpisałam i puściłam dalej